Afbeelding
Foto:

IPM Essen 2018 zet de toon in de sector

Trots n De 36e IPM Essenan van 23 tot 26 januari was het middelpunt van de internationale tuinbouwsector. Meer dan 1500 exposanten, waaronder een groot aantal Nederlandse ondernemers, vestigden de aandacht op verkoopconcepten, consumenten en trends.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De Messe in Essen was bovendien een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dit begon al direct bij de opening die een koninklijk tintje kreeg met de aanwezigheid van prinses Benedikte van Denemarken en de Deense ambassadeur Friis Arne Petersen. Dit jaar was Denemarken het partnerland van de IPM onder het motto 'Let's go green - together'.

Award

Tijdens de gala-avond werd tot ieders verrassing Ter Laak Orchids uit Wateringen uitgeroepen tot Grower of the Year 2018 én mocht het de duurzaamheidsprijs in ontvangst nemen. JUB Holland uit Noordwijkerhout kreeg de gouden AIPH-award voor snijbloemen toebedeeld. Holla Roses uit Aalsmeer behaalde in deze categorie de vierde prijs en Kwekerij van Wijgerden uit Bruchem kreeg de titel van Inspiring Business Winner.

Vervolg op pag.11