Leo van der Zon(re) tijdens de bijeenkomst met de studenten van InHolland.(foto: Wilma van Velzen)
Leo van der Zon(re) tijdens de bijeenkomst met de studenten van InHolland.(foto: Wilma van Velzen) Foto:

In memoriam

n Leo van der Zon, een bevlogen Corsovoorzitter

Schok n Met verbijstering en verslagenheid is gereageerd op het plotseling overlijden van Leo van der Zon (59) voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Leo overleed maandagochtend 29 januari aan acute malaria.

Leo van der Zon groeide op in Voorhout in de bollensector. Hij nam vanuit die expertise en zijn bestuurlijke- en managementcapaciteiten een belangrijke plaats in bij diverse organisaties en instanties in de Bollenstreek en ver daarbuiten.

Promotor

Hij was reeds 16 jaar voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek en toonde zich vanuit die positie, nationaal en internationaal, een groot promotor van de Bollenstreek en het gelijknamige Corso. Hij was vanaf 2014 voorzitter van Bo, de publieke lokale omroep van Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Van 2006 tot 2014 was hij wethouder van financiƫn en ruimtelijke ordening in Teylingen en vervulde daarin een periode het loco burgemeesterschap.

Floritec

Zijn werkzaamheden speelden zich in hoofdzaak af in de bloemen- en plantenwereld. Hij was gespecialiseerd in bedrijfsovernames en interim management en was directeur van de VKC. Sinds oktober 2017 was hij algemeen directeur van Floritec BV, een veredelingsbedrijf in snijchrysanten. Vanuit die positie legde hij veel contacten en reisde hij de hele wereld over.

Magnifieker

Ook het bestuur van het Corso van de Bollenstreek reageerde vol ongeloof. "Wij kunnen dit niet bevatten, zo plotseling, zo onverwacht. We kennen allemaal de prachtige foto's van zijn reis naar Oeganda waar hij voor zijn werk naar toe was. Helaas is de malariamug hem daar op zijn weg tegengekomen met deze ongelofelijke gevolgen. Afgelopen donderdag was hij nog enthousiast aanwezig bij de hackaton van de studenten van de Hogeschool INholland, want ook binnen het Bloemencorso was de ontwikkeling op ICT-gebied een van de speerpunten waar Leo graag zijn steentje en mening aan bijdroeg. Daarnaast was hij volop actief met het werven van praalwagens en andere corsodeelnemers en de vele corsoprojecten. Typerend zijn de vele inspanningen die hij leverde in het kader van vernieuwing in het corso en het verder uitrollen van een duurzame samenwerking met de corsogemeenten en Keukenhof. In zijn gedachte zullen wij dit jaar een Bloemencorso laten rijden dat zoals hij ieder jaar zei: "nog mooier en magnifieker is dan andere jaren"."
Leo van der Zon is op zaterdag 3 februari, de dag dat hij 60 jaar geworden zou zijn, gecremeerd.


Tot laatste actief

Leerlingen 4e jaar opleiding Communicatie van Hogeschool INHolland Den Haag presenteerden donderdag 25 januari bij Van der Valk Sassenheim hun zelf ontwikkelde prototype app.
wee groepen leerlingen hadden het corso als 'opdrachtgever' toebedeeld gekregen. Tijdens deze middag gaven de 'opdrachtgevers' hun reactie op de presentatie van de prototype apps. Leo en Hans den Hartog (docent rapid protyping en tester van het prototype) kregen een Flower hunt app met workshops en een Sponsor/voucher app voorgeschoteld. Met de verbeterpunten die de leerlingen kregen aangereikt, kunnen zij hun product verder ontwikkelen tot het moment van de eBattle waarbij uit alle groepjes het beste prototype wordt gekozen. Leo en Hans den Hartog waren verrast over de creativiteit van de leerlingen. Tot op de laatste dagen van zijn leven bleef Leo alle corsozaken met passie volgen.