Afbeelding
Foto:

Uitbreiding PlantLab

Burgemeester Mikkers van 's-Hertogenbosch heeft half december de uitbreiding van de indoor farming faciliteiten bij PlantLab geopend.
In het afgelopen half jaar heeft PlantLab zowel haar onderzoeksfaciliteiten als productiecapaciteit met 50% uitgebreid in het pand aan de Veemarktkade. De uitbreiding voorziet in de groeiende behoefte van PlantLabs' partners aan totaaloplossingen voor indoorteelt in compleet gesloten ruimtes. Hierbij is de basis gelegd voor de uitrol van een nieuwe serie Plant Production Units (PPU's) bij haar partners, waarbij volledig geautomatiseerd wordt gewerkt van zaaien, kweken, oogsten tot en met verpakken van het product.

Productiviteit

Met de nieuwe technologie en groei recepturen wordt een sterk verbeterde productiviteit mogelijk op het gebied van smaak, voedingswaarde en houdbaarheid. Dit leidt tot sterk verbeterde rentabiliteit van indoorteelt voor PlantLabs' internationale partners op het gebied van verse groente, food ingrediƫnten, cosmetica, veredeling en uitgangsmateriaal. Inmiddels is PlantLab gestart met de volgende fase van uitbreiding.