Afbeelding
Foto:

'Ik heb mij voor 300% gegeven'

Vervolg van Voorpagina


Die zijn voor Vos een belangrijke rol gaan spelen, zei hij. In een compilatie film over zijn bewind gaf hij toe voorheen plastic bloemen te hebben gekocht. "Maar ik heb mensen in de sierteelt leren kennen en vind die de mooiste sector van Nederland. Ik hou van jullie. Of je het nu net mij eens was of niet, ik heb mij voor 300 procent gegeven."

Team

Er is volgens hem nu een goed team om zijn plannen verder uit te werken en hij zei blij te zijn dat de Raad van Commissarissen (RvC) voor continuïteit in de persoon van Schilfgaarde koos. Sprekend over zijn salaris, waarvan de hoogte bij sommigen verkeerd viel, zei hij zijn bonus over 2017 te investeren in een obligatie van het experience center Floriworld in Aalsmeer, om een band met bloemen en planten te houden.


Verbinder

Voorzitter Jack Goossens van de RvC noemde, evenals de sprekers tijdens de receptie vóór de vergadering, Vos een visionair en een verbinder. "Jij stijgt boven jezelf uit bij het schetsen van vergezichten en wij zullen je missen", zei Goossens, die hem dankte namens de coöperatie.
Cees van der Meij van Royal Lemkes deed hetzelfde namens in het Klantenplatform van RFH verzamelde klanten. Hij noemde Vos een bruggenbouwer. Maar die heeft ook, meldde voorzitter Sjaak Buijs van de adviesraad planten, moeilijke momenten gehad. Op de compilatiefilm, waarin kort de daden en opmerkingen (veelal in vlogs) van Vos waren weergegeven volgde een daverend applaus, die beter dan ooit (37% van de stemmen) werd bezocht.

"Ik vertrek écht, omdat ik geloof in deze coöperatie", reageerde de scheidende CEO op de uitlating van een lid dat zei het 'eigenlijk een beetje laf' te vinden dat Vos zijn plannen nu los laat. "Het is niet gewoon loslaten. Ik ben goed in de dingen die ik deed, het ontwikkelen van een strategie voor de toekomst. Maar er moet nu iemand komen die dat operationeel verder draagt."