Afbeelding
Foto: Frank de Klerk

Bijbel bij afscheid voor Lucas Vos

Afscheid n Een Statenbijbel en twee bijenvolken kreeg CEO Lucas Vos van het personeel van Royal FloraHolland bij zijn afscheid. Beiden werden hem donderdag aangeboden door Concernmanager Commercie Servaas van der Ven, voordat de algemene ledenvergadering begon.

Door Johan Bos

Zelf hield Vos in die vergadering een korte afscheidsspeech, waarin hij zei zich ongemakkelijk te voelen, maar zijn in vier jaar ontstane visionaire plannen nu voor uitvoering overdraagt aan de meer operationeel ingestelde Steven van Schilfgaarde.

Sponsoring

Die is de financiële man in de directie, maar volgt hem per 1 januari op als CEO. Voor de financiële leiding wordt iemand anders gezocht. De Bijbel herinnerde Vos aan de leden die daarmee kwamen omdat zei het met de sponsoring door de veiling van een boot in de Gay Pride te Amsterdam destijds op religieuze gronden niet eens waren. Er was een goed gesprek tussen hen en Vos uit voortgekomen, zei Servaas. En de bijen – die overigens staan bij een kwekerij in De Kwakel – zorgen voor duurzaamheid en leven van bloemen, zoals mensen in de sierteelt.

Vervolg op pag. 5