Piet den Engelse, 1969 en 2017.
Piet den Engelse, 1969 en 2017. Foto: Piet den Engelse

Piet den Engelse stopt

begin n Hij was 23 toen hij begon met zijn bloemenexport zaak op de CTAV, nu Joop van de Ende Studio te Aalsmeer. Het jaar: 1969.

Enkele jaren later verhuisde hij zijn bedrijf naar het VBA-gebouw aan de Legmeerdijk. De zaak groeide hard naar een steeds grotere box. Na 25 jaar verkocht hij zijn zaak aan A. de Boer, waar hij 6 jaar met plezier zou werken.
In het jaar 2001 startte Piet den Engelse zijn nieuwe activiteit internationaal debiteurenbeheer. Snel volgde een klantenkring.
Den Engelse: "Steeds werd ik gebeld met de vraag: heb je nog tijd voor en klant erbij. Er zijn klanten waar ik meer dan 10 jaar, als een van de eerste ZZP-ers, werkzaam ben geweest. Dat werk heb ik nu 17 jaar met enthousiasme gedaan. Ik voelde me als een vis in het water.
Op een of andere manier heb ik eigenschappen in mij om dit werk ontspannen te kunnen doen. De communicatie verliep soepel, ondanks dat het moeilijke onderwerpen betreft. Slechts bij hoge uitzondering ontspoorde weleens een gesprek.
Met buitenlandse juristen heb ik weinig gewerkt, omdat dit meestal niet tot de gewenste resultaten leidde. Ik ging ook niet op reis om geld te incasseren. De telefoon, mail en fax waren mijn werktuigen."

Bridgen

"De laatste jaren ben ik mijn werkzaamheden aan het afbouwen en per 1 januari 2018 stop ik definitief met deze tak van sport.
Ik koester vele mooie herinneringen aan de sierteeltsector. En ik ben dankbaar zoveel aardige en interessante mensen te hebben mogen ontmoeten. Ik zal dat missen.
Maar er komen ook prachtige dingen voor in de plaats. Ik kan me verheugen buitenlandse reizen, bridge, gymnastiek, mijn gidswerk in het museum de Cruquius, een van de originele pompgemalen om het Haarlemmermeer leeg te pompen, en natuurlijk mijn penningmeesterschap van de Witte Kerk te Nieuw Vennep.
Vervelen zal ik me niet."

Afbeelding