Dirk Hogervorst introduceert de Aleia.
Dirk Hogervorst introduceert de Aleia. Foto: Wilma van Velzen

Aleia Roses presenteert nieuwe kwaliteitsroos


Premium n De Spaanse kwekerij Aleia Roses heeft donderdag 9 november tijdens de Trade Fair Aalsmeer haar nieuwste kwaliteitsroos geïntroduceerd, de premium Aleia roos (Red Naomi) onder de merknaam ALEIA.

De introductie van de nieuwe ALEIA roos werd verzorgd door bestuurslid Dirk Hogervorst in het Royal FloraHolland House uit naam van Luis Corella. "Luis Corella is initiatiefnemer en algemeen beheerder van Aleia Roses die als nieuwe speler in de markt een toppositie in de rozenmarkt ambieert."

Presentatie

In een bondige presentatie vertelde Hogervorst vervolgens over de realisatie van de Spaanse kwekerij Aleia Roses en de mijlpalen in het proces naar een A1 kwaliteit Red Naomi die in de markt wordt gezet onder de naam ALEIA. "In het noorden van Spanje zijn de klimaatomstandigheden ideaal zijn om een topkwaliteit rozen te telen. Met een investering van ruim 50 miljoen euro is hier een 15 hectares grote kas ontwikkeld en gebouwd. Dit gebeurde in samenwerking met vooruitstrevende bedrijven uit Nederland en de Universiteit van Wageningen. Uitgangspunt was de meest duurzame en milieuvriendelijke manier om rozen te telen."
De hypermoderne kassen bieden Aleia Roses alle mogelijkheden om onder de beste natuurlijke omstandigheden gezonden en sterke rozen te telen. Dit complexe productie- en kweekproces maakt Aleia Roses eveneens tot een wereldleider op het gebied van technologie en duurzaamheid. Ook neemt Aleia Roses zijn verantwoordelijkheid met het creëren van werkgelegenheid en is er tevens ruimte voor werknemers met een beperking.

Vers

"Voor het in de markt zetten van het product Aleia Roses heeft het bedrijf ervoor gekozen dit via alle verkoopsystemen van Royal FloraHolland te doen. Dit betekent dat alle producten van Aleia Roses en dus ook de allernieuwste premium Aleia roos (Red Naomi) met ingang van vrijdag 10 november onder de merknaam ALEIA worden vermarkt via Royal FloraHolland. De afstand is slechts 20 uur rijden vanaf Royal FloraHolland Aalsmeer en dus is de aanvoer altijd vers."
De Aleia Red Naomi! ® roos is exclusief en maakt het onderscheid met zijn intens rode kleur en een levensduur van zeker 15 dagen. Aleia Red Naomi! ® wordt in verschillende lengtes tot 90 cm aangeboden in herkenbare Aleia Roses verpakking. Deze kon aansluitend in de stand worden bewonderd en tevens konden hierover vragen worden gesteld aan Luis Corella onder het genot van een drankje en hapje met hoe kan het ook anders Spaanse ham. Aleia Roses hoopt de markt in recordtijd te veroveren met zijn uitmuntende ALEIA rozen.

Afbeelding