Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Trade Fair 2017 zeer goed bezocht

De Royal FloraHolland Trade Fair 2017 is goed bezocht. De vele stands waren overweldigend, kleurrijk en professioneel. De passie voor bloemen en planten straalde er vanaf.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De eerste twee beursdagen werden er volgens beursmanager Wilma van Straalen al meer dan 12.700 bezoekers geteld. "Onder hen ook veel vakpubliek, waardoor de exposanten de nodige orders hebben kunnen schrijven. Naast contact met bestaande klanten was er eveneens volop contact met mogelijk nieuwe klanten. Maar ook vrijdag 10 november op de afsluitende dag was het tot op de laatste minuut gezellig druk."

Green Age

Eveneens werd het beursthema Welcome to the Green Age! goed ontvangen. Bezoekers en exposanten waren met name enthousiast over de Green Walk, de Greenovation Award en de presentaties in het Royal FloraHolland House. Ook was er veel belangstelling voor Floriday in de stand en bij de presentaties door Gerhard van der Bijl. "Het meest vernieuwend was wel de grote aandacht voor duurzaamheid en de enorme ontwikkeling die op dit gebied plaatsvindt in de sector. Dit kwam onder meer tot uiting in de Green Walk en bij de Greenovation Award."

Verduurzamen

En hoewel alle stands uitbundig met planten en bloemen waren gedecoreerd, leek het of er dit jaar wat minder nieuwe soorten werden gepresenteerd. Een mogelijke oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de focus dit jaar wat meer op het verduurzamen van de productie en van de keten lag. Logisch, want 2020 komt eraan en iedereen in keten is druk met verduurzamen.

Aleia Roses

Er vonden tijdens de beurs diverse belangrijke presentaties plaats, waaronder die van de Spaanse kwekerij Alea Roses en de nieuwste kwaliteirtsroos Aleia. De introductie werd verzorgd door bestuurslid Dirk Hogervorst uit naam van Louis Corella. Corella is initiatiefnemer en algemeen beheerder van Aleia Roses die als nieuwe speler in de markt een toppositie in de rozenmarkt ambieert. In een bondige presentatie vertelde Hogervorst vervolgens over de realisatie van de Spaanse kwekerij Aleia Roses en de mijlpalen in het proces naar een A1 kwaliteit Red Naomi die in de markt wordt gezet onder de naam ALEIA

Prima

Desalniettemin werd door menigeen weer teruggeblikt op een prima beurs en heeft de sierteeltsector zich van zijn beste kant laten zien: innovatief op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en sortiment. De volgende Trade Fair is 7, 8 en 9 november 2018.