Afbeelding
Foto: PR

Dümmen investeert in de toekomst van de sierteelt

Colombo n Dümmen Orange, marktleider op het gebied van veredeling en productie van bloemen en planten, doneert de komende drie jaar $ 450.000 (€ 390.000) aan Seed Your Future.

Deze Amerikaanse non-profit organisatie promoot de tuinbouw in dat land en spoort mensen aan om een carrière in deze bedrijfstak op te bouwen. "Wij dragen graag ons steentje bij aan de toekomst van de Amerikaanse tuinbouw, een markt die voor onze onderneming uitermate belangrijk is", zegt CEO Biense Visser.
"De tuinbouw is voor velen een onbekend terrein. Wie er toch kennis mee maakt, raakt vaak geïnspireerd. Dat leidt veelal tot een interessante loopbaan. Seed Your Future maakt die kennismaking mogelijk waardoor de volgende generatie kansen krijgt in de tuinbouw. Een carrière in de tuinbouw moet geen ver-vanmijn-bed show zijn, want zonder nieuwe instroom heeft de sector geen toekomst", vertelt Kate Santos, directeur van Dümmen Orange North America.
"Wij stellen het op prijs dat Dümmen Orange zo substantieel bijdraagt aan dit initiatief", zegt Susan E. Yoder, bij Seed Your Future verantwoordelijk als Executive Director. "Als vooraanstaand veredelaar en producent van bloemen en planten is Dümmen Orange zich bewust van het belang van de tuinbouw voor de toekomst. Met deze bijdrage zijn we weer een grote stap verder in het bereiken van ons doel om het geschoolde kader in de tuinbouw verder uit de bouwen en het talent voor de toekomst veilig te stellen."
Seed Your Future wil jongeren bereiken op het moment dat zij zich oriënteren op hun toekomstige studie en carrière. Door het aangaan van het gesprek en ze waar nodig te steunen in hun beroepskeuze, probeert Seed Your Future hen te winnen voor de wereld van planten. Dit is het enige initiatief dat zo nadrukkelijk bezig is met het op weg helpen van de komende generatie naar een loopbaan in de Amerikaanse tuinbouw.