RFH in zwaar weer.
RFH in zwaar weer. Foto: RFH

vervolg van voorpagina

Blijvende onrust bij RFH

klok n Jos Kester, woordvoerder van de actiegroep 'Behoud de fysieke klok' is vooral verbaasd.

Want Vos, zoals uit zijn afscheidsblog blijkt, 'wist al in de zomer dat hij geen tweede termijn zou aanvaarden'. Nog voor het moment dat alle commotie rondom het mogelijk sluiten van de fysieke plantenklok zou losbarsten.

Kester spreekt de wens uit dat de actiegroep en nieuwe CEO van Schilfgaarde in goed overleg tot oplossingen komen rondom de kwesties die nu aan klok kleven. 'Het eerste gesprek was in ieder geval positief te noemen', aldus Kester.

Blueroots

Inmiddels dreigt er een nieuwe ontwikkeling die het bestaansrecht van RFH verder onder druk zet.

Het platform Blueroots heeft de laatste weken wind in de zeilen gekregen en wordt een serieuze concurrent van het RFH-platform Floriday.

Voorzitter van RVC van RFH, Jack Goossens, heeft de initiatiefnemers al opgeroepen om zich vooral te richten op hun kerntaken en af te zien van het organiseren van aanbod, een taak waarvan de coƶperatie vindt dat die is weggelegd voor RFH.

ALV

In de laatste maanden van het jaar staan nog diverse regiobijeenkomsten gepland en een reguliere algemene leden vergadering.

De roep om meer transparantie en om meer bestuurders die hun sporen hebben verdiend in de sector zullen hier niet van de lucht zijn.

Onstuimig zal het komende tijd blijven. Kan het schip van de coƶperatie koers houden?