De bloemenmeisjes.
De bloemenmeisjes. Foto: Bloemenmeisjes

'Bespoke' bloemstyling

studio n Bloemenmeisjes is een floral studio die 'bespoke bloemstyling' maakt voor evenementen en bruiloften.

Bloemenmeisjes maakt echte eye-catchers die voor een wow effect zorgen, zoals een bloemenmuur, bloemletters of grote installaties met bloemen.
Het idee voor een design workshop kwam spontaan. Samen met de behoefte om creatieve vrijheid te hebben en om nieuwe dingen te kunnen ontdekken. Het concept was Modern Dutch Masters. Met als basis de stilleven schilderijen van de Nederlandse Meesters uit de Gouden Eeuw. Maar dan met een moderne twist, met gouden en oranje tinten.

'Handels- en ontdekkingsreizen in de Gouden Eeuw brachten ons op het idee om ook een tropische vibe toe te voegen aan dit concept. De grote, prachtige bladeren van de Monstera, Gloriosa, Phoenix Roebelenii, Coral Pioenrozen hebben ons geholpen om de juiste sfeer te creëren', vertelt Natalia Korotina.

Centerpieces, grote bloemstukken in vazen op tafels, zijn helemaal weer in. Het maken van een centerpiece is net als schilderen, je werkt met lagen, en brengt keer op keer een nieuwe bloemen aan waardoor uiteindelijk een compleet geheel ontstaat.

Kleuren, structuur en natuurlijke soorten bloemen zijn heel belangrijk en bepalend voor het resultaat. Vocal flowers, bloemen waar het meeste aandacht aan wordt gegeven, zijn heel bepalend voor de look.

Met vijf floral designers gingen wij aan de slag. Ieder creëerde haar eigen centerpiece, met ieder een andere bloem in de hoofdrol: Sweet Avalanche, Chymbidium orchidee, Julietta Garder Rose, Qicksand en Princesse Charlene De Monaco.

De Flower Wall is een verloop van de bloemen en de combinatie van de kleuren die ervoor zorgen dat de muur heel natuurlijk oogt.
Door gigantische Monstera bladeren in combinatie met palmbladeren kreeg het geheel meer diepte en meer gelaagdheid. We hebben samen ongeveer 30 uur gewerkt aan deze creatie. Het was fantastisch om te zien dat het concept werkelijkheid is geworden.