Afbeelding
Foto: RFH

Is schip Royal FloraHolland stuurloos?

Vos n Tot verrassing van velen heeft Lucas Vos besloten RFH te verlaten. Vanaf 1 januari 2018 is Steven van Schilfgaarde chief executive officer van de coƶperatie.

De reacties op het aangekondigde vertrek variƫren van spijtig tot zorgelijk, van ongeloof tot opluchting.
De FNV maakt zich ernstig zorgen over de toekomstbestendigheid van RFH door te wijzen op het vertrek van het vierde kopstuk uit de organisatie in korte tijd. Voor kwekers en klanten van RFH ontstaat er weer een onzekere en instabiele periode en de onrust onder medewerkers, gevoed door de baanonzekerheid, groeit met de dag.

DFG

Bij monde van marketing directeur Marcel Zandvliet laat Dutch Flower Group weten teleurgesteld te zijn in Vos, omdat afspraken niet worden nagekomen. "Ruim voordat er een duidelijk resultaat van de onder zijn directie ingezette strategie RFH 2020 bekend is, waar zoals bekend grote investeringen mee gepaard zijn, vertrekt de CEO".
DFG vraagt de directie van RFH met klem eerdere toezeggingen wat betreft de beloofde uitkomsten van de strategie op het netvlies te houden. Onder meer de kostenverlagingen die terug zouden vloeien naar kwekers en handel. Dit naast de nadrukkelijke aandacht voor de zeer matige logistieke performance.

Lees verder op pagina 3