Wilma van Straalen, manager Beurzen en Evenementen bij RFH.
Wilma van Straalen, manager Beurzen en Evenementen bij RFH. Foto: Wilma van Velzen

Royal FloraHolland gaat weer op voor veelomvattende Trade Fair

Green n Achter de schermen maakt Royal FloraHolland zich op voor de Trade Fair Aalsmeer 2017. Het beursthema is 'Welcome to the green age'. Alleen dit al nodigt uit om met beursmanager Wilma van Straalen een blik te werpen op wat de beursbezoekers kunnen verwachten.

WILMA VAN VELZEN

Voor Wilma van Straalen is het inmiddels alweer de 6e keer dat zij vanuit haar functie manager Beurzen en Evenementen bij Royal FloraHolland de organisatie van de Trade Fair Aalsmeer onder haar hoede heeft.

"Mijn eerste beurs was in 2012, maar sindsdien is er veel veranderd. Zo is de Trade Fair in 2013 eveneens opengesteld voor veredelaars, waardoor de beurs voor een grotere en meer internationale doelgroep interessant werd.

Vorig jaar mochten we maar liefst 16.000 bezoekers noteren, waarvan een derde internationaal. En de groei is er nog niet uit. Zowel bezoekers als exposanten hebben enorm hoge waarderingen geuit. We kunnen niet anders dan tevreden zijn, maar dit zet wel de trend om te blijven verbeteren."

Extra meters

Een van die verbeterpunten betreft het oppervlak. "Er zijn weer extra vierkante meters voor de exposanten bijgesprokkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van exposanten. We zitten nu op 24.500 m2 expositieruimte. De grootste groei zit bij het aantal bloemenkwekers dat zich heeft aangemeld. Daarmee biedt de Trade Fair een uniek en breed assortiment van bloemen en planten van zowel veredelaars en kwekers, waarbij veel exposanten hun nieuwste producten of concepten presenteren."

Beursthema

Volgens Van Straalen is 'Welcome to the Green Age' een veelomvattend thema waarmee Royal FloraHolland beursbezoekers en exposanten wil inspireren zich gezamenlijk sterk te maken voor 'The Green Age'.

"Verwacht wordt dat een drietal belangrijke ontwikkelingen de toekomst van de sierteeltsector gaat bepalen. Die ontwikkelingen hebben we onderverdeeld in 'What's New' dat inspeelt op techniek en digitalisering, 'What's Green' waarin duurzaamheid, het vergroenen van stedelijke gebieden en de invloed van groen op het welzijn centraal staan en 'What's Connecting' dat ingaat op wat ons bindt binnen kaders als samenwerking, gezamenlijke doelen en belangen."

Royal FloraHolland House

Het hart van de Trade Fair is het Royal FloraHolland House. "Dit jaar zijn we aanwezig met een compleet nieuwe stand, waarin we evenals vorige jaren een 'Home' gevoel willen creƫren.

Het Royal FloraHolland House biedt weer veel inspiratie en is tegelijkertijd een fijne plek om elkaar te ontmoeten onder het genot van een goede kop koffie. Tevens informeren we over de dienstverlening van Royal FloraHolland en het digitale platform Floriday.

Bloemenbureau Holland presenteert de trends voor 2018 en er is weer een uitgebreid programma van workshops.

De bekende trendwatcher Aafje Nijman neemt bloemisten mee door de Groenbranche Trends voor 2018, Jacinta Scheerder van Futurologe Let it Grow blikt vooruit naar de wereld in 2050, Hillenraadgoeroe Martien Penning gaat nader in op duurzaamheid, Laurens Groen (Milgro Groep) belicht kansen voor de keten, Digital Transformers Award 2017 winnaar Gerhard van der Bijl geeft een inleiding over het digitale platform Floriday, er is van blogger Nancy Berendsen in samenwerking met BBH een spoedcursus online marketing te verwachten en Jacobs Douwe Egberts vertelt over het toepassen van hun succesvolle marketingstrategie onder het motto 'How to grow, where to play'."

Trade Fair Aalsmeer 2017

De Trade Fair Aalsmeer is van 8 t/m 10 november 2017. De openingstijden zijn van 9-17 uur, op vrijdag van 9-15 uur.

In overleg met organisaties zoals IFTF Vijfhuizen worden nabij het beursentree haltes gefaciliteerd waar pendelbussen bezoekers van en naar de Trade Fair kunnen afzetten of ophalen.

Afbeelding
Afbeelding