Jill Berens, RFH
Jill Berens, RFH

Consument verleiden tot aankoop

Snycymbidium

campagne n De promotiecampagne Snijorchidee, Cymbidium in het bijzonder, is in volle gang. De insteek is het product meer zichtbaar maken en consumenten verleiden tot aankoop van Cymbidium.

Door Wilma van Velzen

"SnijCymbidium is een product dat consumenten enorm waarderen" zegt Jill Berens, projectleider afdeling Marketing bij Royal FloraHolland (zie foto boven). "Het is elegant, stijlvol, exotisch, krachtig en onderscheidend. Tal van eigenschappen waar je iets mee kunt, los van de verschillende wijzen van verwerken die snijCymbidium biedt. Een paar takken in een vaas zijn mooi, een deel van tak of losse bloemen. Je kunt er alle kanten mee op. Alleen weten veel consumenten dit nog niet. Het is daarom de taak van de promotiecommissie om daar iets aan te doen."

Campagneplan

De opdracht tot het samenstellen en uitvoeren van het campagneplan voor snijCymbidium komt vanuit de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) Snijorchidee. De promotiecommissie snijCymbidium, waarvan ook Jill Berens deel van uitmaakt, voert het uit. De campagne Snijorchidee, Cymbidium in het bijzonder, loopt van 2016 tot en met 2018 en is thans in volle gang. "De opdracht die wij hebben gekregen is Cymbidium beter en vaker bij de bloemist en handel te presenteren om de consument te verleiden tot aankoop."

Maximaal promotiebereik

Voor maximaal promotiebereik richt de campagne zich op bloemisten en groothandel, Cash & Carry's, exporteurs, consumentengroepen en natuurlijk de 'influentials' zoals bloggers, vloggers", de vakmedia en consumentenpers. "Daarbij focussen we ons met 'off en online activiteiten' in hoofdzaak op Duitsland en Nederland. Kansen via online activiteiten worden eveneens benut in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italiƫ en Rusland. Online activiteiten zijn de website, Facebook, Instagram, contentcreaties en blogs. Maar ook zorgen we ervoor dat bij bloemisten evenementen arrangeurs demonstraties verzorgen met Cymbidium. Een spraakmakende actie is verzorgen van demonstraties met Cymbidium door een toparrangeur op de Ramblas in Barcelona waar dagelijks duizenden toeristen passeren en ook de bloemenstalletjes rijk zijn vertegenwoordigd."

Margriet

Om nog meer inspiratie te bieden is er ook aandacht voor Cymbidium voor bloemisten in opleiding tijdens workshops en wordt beeld- en promotiemateriaal beschikbaar gesteld voor vakhandel en vakmedia. "Bij eerdere promotie uitingen stond Orchids for Love centraal in een trouw brochure. Op het gebied van consumenten PR kreeg Cymbidium in een Margriet artikel en workshop onverwacht veel media aandacht en werd daarnaast aangehaakt bij de activiteiten van Bloemenbureau Holland met Snijorchidee als bloem van de maand. Een presentatie van Cymbidium op water bij de groothandel trok de aandacht weer op een andere manier. De promotieactiviteiten die puur gericht waren op Nederland zijn tot nu toe succesvol en hebben erin geresulteerd dat Cymbidium inderdaad al meer zichtbaar is bij de bloemist. In Duitsland hebben we nog niet het beoogde effect bereikt. Althans, nog niet merkbaar."

185 Bloemisten

Intussen zit de promotiecommissie volgens Jill Berens niet stil en staan op korte termijn weer diverse actieve campagne uitingen op het programma zoals een Cymbidium evenement in Duitsland waarbij 185 bloemisten en 40 bloemisten ambassadeurs zijn betrokken. Maar ook in Nederland volgen dit najaar nog de nodige activiteiten.

Afbeelding
Elegant en stijlvol.
Exotisch en krachtig.