De IFTF is bedoeld voor kwekers en kopers.
De IFTF is bedoeld voor kwekers en kopers. Foto: Wilma van Velzen

8e IFTF Expo wil ook Nederlandse bloemisten op de beursvloer

Vijfhuizen n De 8ste editie van de International Floriculture Trade Fair (IFTF) Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen maakt zich op voor een alles overtreffende beurs voor kwekers en een groot koperspubliek uit de hele wereld. De IFTF is van 8 tot en met 10 november dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Eerder heeft de IFTF al bewezen een professionele beurs van internationale allure in de sierteeltwereld te zijn met meer dan 27.000 bezoekers. Dit jaar is de opzet nog grootser. "De uitbreiding, die heeft gezorgd voor 12.000 m2 extra beursoppervlak, maakt het mogelijk dat de beurs kan doorgroeien" stelt IFTF-woordvoerder Dick van Raamsdonk. "Evenals de rest van het gebouw is ook de uitbreiding van glas wat zorgt voor veel lichtinval. Alle sierteeltproducten komen daarin op hun mooist voor de dag. Deze glazen ruimte is dan ook speciaal voor dit doel ontworpen en brengt daarmee het totale beursoppervlak op 25.000 m2. Zo'n 275 standhouders, waaronder veel kwekers uit binnen- en buitenland, zullen op kleurrijke wijze invulling geven aan de beurs. Dit jaar zijn met name de kwekers uit Ecuador zeer goed vertegenwoordigd."

Hoofddoel

Dat de IFTF Expo Vijfhuizen in relatief korte tijd is uitgegroeid naar het niveau van een professionele

beurs waar de hele sierteeltwereld naartoe komt, is volgens Van Raamsdonk omdat wordt vastgehouden aan de corebusiness. "De IFTF is bedoeld voor kwekers en kopers. Dit moet gewoon duidelijk zijn voor iedereen en is tevens de reden dat we niet aan thema's doen, want dat zou veel te veel afleiden. Veel belangrijker vinden we het om goed te luisteren naar onze klanten en vorm te geven wat zij willen. Het is daarom essentieel dat kwekers op de IFTF hun allermooiste producten onder ideale omstandigheden kunnen tonen en kunnen rekenen op een groot en goed koperspubliek. Alleen dit is ons hoofddoel."

Nederlandse bloemisten

In het kader van het genereren van een zo groot mogelijk koperspubliek werd enkele jaren geleden een bloemistenprogramma geïntegreerd om ook de laatste schakel, de bloemist, voor de beurs te interesseren. "Dit werkte, want naast veredelaars, kwekers, groothandelaren en retailers die de beurs prima weten te vinden, nam de belangstelling van internationale bloemisten flink toe. Echter, Nederlandse bloemisten zien we nauwelijks. Te druk en daardoor geen tijd is vaak het argument, terwijl hun internationale collega's kosten nog moeite sparen om te komen.

Wim Hazelaar Trofee

Om de Nederlandse bloemist te verleiden ook naar de IFTF te komen is op donderdagavond 9 november de prijsuitreiking van de Wim Hazelaar Trofee met aansluitend een borrel in het auditorium. Bloemisten zullen versteld staan van wat de beurs hen allemaal te bieden heeft. Het volledige sierteeltassortiment in al zijn kleuren, vormen en innovaties, alsmede inspiratie van twaalf toonaangevende internationale deelnemers die strijden om de felbegeerde Wim Hazelaar Trofee. Dit maakt een bezoek aan de IFTF Expo Vijfhuizen ook voor Nederlandse bloemisten tot een 'must'."

Afbeelding
Afbeelding
Dick van Raamsdonk