Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Romantiek als Keukenhofthema 2018

Bol n Een romantisch duo heeft samen met de tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant voor het bloembollenmozaïek Romantiek als verwijzing naar het gelijknamige Keukenhofthema 2018. Tevens werd hiermee de aftrap gegeven voor het bollenplantseizoen.


DOOR WILMA VAN VELZEN

"Eindelijk is het een keer echt herfst als we met het planten van de bollen starten", grapte Keukenhofdirecteur Bart Siemerink terwijl een stormachtige code geel wind langs hem raasde.

"Onze tuinmedewerkers zijn al volop aan de gang, want voor het komende seizoen planten we veel meer bollen dan de gebruikelijke 7 miljoen. We planten de bollen overal in het park in twee of drie lagen planten, zodat we zowel de eerste als de laatste bezoekers een bloeiend Keukenhof bieden. Dat vinden we ontzettend belangrijk."

Romantiek

Tevens zei Siemerink dat het Keukenhofthema Romantiek niet alleen in het traditionele bloembollenmozaïek tot uitdrukking komt, maar dat het ook voor de bloemenshows in de paviljoenen en inspiratietuinen een boeiende inspiratiebron biedt.

Lees verder op pagina 3