Afbeelding
Foto: Wilma van Velzen

Samenwerking van Cathay Tulip Association en Hainan Flower Park


Vervolg van voorpagina


Omdat ook bloembollen hierin een prominente plek krijgen en Nederland wereldwijd een vooraanstaande positie heeft op het gebied van bloemen en planten is de Nederlandse Cathay Tulip Association gevraagd technische en serviceondersteuning te leveren bij de ontwikkeling van het park. Als tegenprestatie worden hiervoor Nederlandse bloembollen afgenomen, alsmede ander uitgangsmateriaal voor de sierteelt. Afspraken hierover zijn opgenomen in de projectovereenkomst."



First Lady

First Lady Peng LiyanLi Baoyou, CEO Hainan Rubber Industry Group Co Ltd en Bert van der Aart, secretaris-generaal van de Nederlandse Cathay Tulip Association ondertekenden de projectovereenkomst. Van der Aart liet weten dat ook de beroemde Cathay tulp een plaats zal krijgen in het Hainan Tropical Flower Industrial Park. "Deze fraaie paarse tulp werd in 2014 in Keukenhof gedoopt door first lady Peng Liyan, de echtgenote van Xi Jinping, de huidige president van de Volksrepubliek China. Dit gegeven en de toegekende hoofdrol bij de ontwikkeling van het park hebben ervoor gezorgd dat het project onder de paraplu van de Cathay Tulip Association is geschaard. Daarnaast doe ik al meer dan tien jaar zaken met het C.B.T.C."

Nederlandse kennis

De provincie Hainan is gelegen in het zuiden van China met Haikou als hoofdstad. Hainan heeft een subtropisch klimaat. Dit biedt de geografische voordelen voor de productie van tropische bloemen en planten en bloembollen. China wil Nederlandse kennis en techniek graag inzetten om de land- en tuinbouw te verbeteren. Onder andere met uitwisselingen tussen China en Nederland in de bloembollen en bloemenindustrie en de introductie van nieuwe technologieën en nieuwe soorten uit de bloembollenindustrie. De Nederlandse Cathay Tulip Association kan daarbij helpen.

Op de foto:

Ms. HE Xiqing, Vice Governor of The People's Government of Hainan Province, Ms. KANG Baiying, Deputy Director-General of Foreign & Overseas Chinese Affairs Office of Hainan Province, Mr. ZHOU Ping, Deputy Director-General of Tourism Development Commission of Hainan Province, Mr. ZHAO Yongwang, Deputy Director-General of Hainan Provincial Department of Agriculture en Mr. ZHOU Yadong, Chief Engineer of Forestry Department of Hainan Province. Links Bert van der Aart, secretaris-generaal van de Nederlandse Cathay Tulip Association.