'Netwerken is ook voor ons lijnrijders heel belangrijk.'
'Netwerken is ook voor ons lijnrijders heel belangrijk.' Foto: Teuntje van Delft

Lijnrijders moeten hun krachten nu bundelen

Samen n De opkomst was tijdens het lijnrijdersevent zaterdag niet erg hoog, maar Cees Heemskerk, voorzitter van de SLB heeft in elk geval veel gesprekken kunnen voeren. Dat was ook zijn opzet. Mensen spreken en met elkaar in contact brengen.

De regenachtige dag maakte de uitstraling van de locatie niet erg uitnodigend, maar er was alles aan gedaan de hal, op het terrein van Carosserriebouw en Theo Mulder goed in te richten en ook nog aan de kinderen te denken.

Locatie

Wat niet onverlet laat, dat de enige juiste plaats voor een dergelijk event Royal Flora Holland is. Het is dan ook bijzonder schrijnend, dat voor zo'n belangrijke groep, de veilingdeuren gesloten bleven. De opzet van de bijeenkomst is in elk geval geslaagd.

'Netwerken hoort net zo goed bij het vak als in- en verkopen', meent Heemskerk en daar heeft hij helemaal gelijk in. Zeker in deze tijd waarin de wereld en de manier van het zaken doen, organisaties en ketens snel veranderen. Samen kunnen de lijnrijders meer bereiken dan op eigen houtje. En dat er veel staat te gebeuren is zeker.

'Netwerken is ook voor ons lijnrijders heel belangrijk. We moeten ons meer open stellen en elkaar goed informeren', meent hij. 'Het wil nog wel eens dat we door alle drukte missen wat er om ons heen gebeurt, en vervolgens voor voldongen feiten worden geplaatst. Weinig weten of niet weten is een keuze. Eentje die we niet moeten willen maken."

Keuze

In de hal waren er diverse toeleveringsbedrijven vertegenwoordigd. Bedrijven die veelal op en nabij het veilingterrein werkzaam zijn en veel lijnrijders tot klant hebben. Zoals ITC- en autobedrijven, Henze Banden, de Rabobank, Royal FloraHolland en uiteraard de SLB/VGB.
Deze keer was er niet gekozen voor toespraken. Wellicht is het goed er een volgende keer toch een onderwerp aan te verbinden en daar vooral samen over te spreken.
Heemskerk weet wat er speelt, want behalve voorzitter van de SLB is hij ook eigenaar van een klein bedrijf met een box en iemand die inkopen doet op de klok.

Belangrijk is dat de SLB in haar werkzaamheden wordt gesteund. Een van de werkzaamheden is de lobby op gang te houden en te zorgen dat de fysieke klok ook na 2020 open blijft.

Daar is veel energie, geld en vooral veel steun voor nodig.

Afbeelding