Directie RFH: Lucas Vos (CEO)  en Steven van Schilfgaarde (CFO).
Directie RFH: Lucas Vos (CEO) en Steven van Schilfgaarde (CFO). Foto: RFH

Hoe hard gaat FloraHolland het spelen?

ALV n Royal FloraHolland komt deze week met een reactie op de oproep van kwekers en kopers voor een extra algemene ledenvergadering.

Onderwerp is de klok. Voorstanders voor het behoud van de klok willen dat het voorgenomen besluit te stoppen met het fysiek veilen van planten herroepen wordt.

Afgelopen woensdag 16 augustus hebben zij daartoe aan de directie van Royal FloraHolland de stukken overhandigd die nodig zijn om een extra Algemene LedenVergadering bijeen te roepen.
Volgens de woordvoerder van de voorstanders van het behoud van de klok, Jos Kester, is inmiddels voldaan aan de procedure om een extra ALV bijeen te roepen.

Wegvallen van de fysieke klok zou volgens Kester ten koste gaan van objectieve prijsvorming en de benodigde etalage-functie en impulsaankopen. Gevreesd wordt dat het ontbreken van de fysieke schouw leidt tot onvolledige en of onbetrouwbare productinformatie. "Aan beeldveilen is nog zoveel mis, dat het een bijzonder onverstandig besluit zou zijn om oude schoenen weg te doen, terwijl er geen nieuwe zijn", aldus Kester.

De Bloemenkrant heeft Royal FloraHolland eerder gevraagd om een reactie. Die is 'in verband met vakantie' tot op heden uitgebleven. Voor een toegezegd interview met de directie wist de coƶperatie nog geen datum te plannen.