Afbeelding
Foto: Takii

'Van Gogh's Favorite' ambitieus Europa in

vincent n "Op de een of andere manier is de zonnebloem van mij", schreef Van Gogh naar zijn broer. Als grote liefhebber van de natuur, was de bloem met haar majestueuze hart en zomergele bloemblaadjes, een inspiratiebron voor de meester-schilder.

Dit was in 2015 de reden dat Takii en het Van Gogh Museum het keurmerk 'Sunrich – Van Gogh's Favorite' in het leven geroepen hebben.

Geselecteerde zonnebloemkwekers uit Nederland mogen het keurmerk 'Sunrich – Van Gogh's Favorite' voeren van veredelaar Takii. Na de pilot vorig jaar zullen de superieure kwaliteit zonnebloemen onder dit merk Europa in gaan. Nieuw is de nauwe samenwerking met bloemengroothandel FleuraMetz, die de Europese ambitie van het merk een boost gaat geven.


Partners

Het doel om de zonnebloem en het Van Gogh Museum in Europa top of mind te brengen bij de consument is mogelijk met de verschillende partners die het merk dragen.

Zo is Takii Europe de veredelaar van de hoogste kwaliteit Sunrich zonnebloemen en ontvangt het Van Gogh Museum in Amsterdam meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar, waarvan 80% uit het buitenland komt.

Nieuw is de hoofdpartner FleuraMetz, die met haar Europese contacten bij bloemisten, perfect aansluit op de doelstelling van het merk.

Nancy van Kleef, Marketing, New Business & Innovation bij FleuraMetz, over de samenwerking en de win-winsituatie voor alle bijhorende partijen: "wanneer een bekend artikel zoals de zonnebloem wordt verrijkt door een prachtig verhaal en dito verpakking, helpt dit de bloemist zich te onderscheiden".

Europese groothandels en bloemisten kunnen dit seizoen via selectieve distributiekanalen beschikken over 'Sunrich – van Gogh's Favorite'. Naast hoofdpartner FleuraMetz wordt het initiatief ook ondersteund door Bloemengroothandel Bab Star in Nederland en door Hamifleurs in Italië.

Meesterwerk

De Sunrich zonnebloemen zijn producten met zware stelen en grote zonnebloemknoppen die een langdurige houdbaarheid garanderen. Het assortiment met het keurmerk bestaat uit het altijd beschikbare soort 'Sunrich Orange', wat een lang vaasleven heeft, van betrouwbare premium kwaliteit is en bloeit zonder stuifmeel.

Verrassende soorten, zoals 'Limoncello', 'Provence' en de dubbelbloemige 'Sun King' zijn aanvullend op het vaste 'Sunrich – Van Gogh's Favorite'-assortiment.
Anders dan vorig jaar worden de verse bloemen komend seizoen verkocht in 'Sunrich – Van Gogh's Favorite' cadeaupapier. Ook de luxe geschenkverpakking in een ontwerp naar Van Goghs werk, wat om te zetten is naar een bloemenvaas, is nog in omloop.

Promotie

Door middel van diverse acties wordt de zonnebloem en het keurmerk 'Sunrich – Van Gogh's Favorite' gepromoot. Tijdens de FlowerTrials, van 13 t/m 16 juni, is het merk bij veredelaar Takii vertoond, inclusief de verpakking en de communicatiemiddelen die beschikbaar zijn gesteld voor de promotie van de bloem.

Een tweede promotionele actie voor 'Sunrich – Van Gogh's Favorite' heeft op 21 juni, tijdens de start van de zomer, plaatsgevonden op het Museumplein in Amsterdam.


Zie ook Growers Pride, p. 7 en 9

Afbeelding
Afbeelding