De opening van Dutch Garden in Disneyland Paris met  Mickey en Minnie en kinderen.
De opening van Dutch Garden in Disneyland Paris met Mickey en Minnie en kinderen. Foto: Dutch Garden

Dutch Garden geopend in Disneyland Parijs

toekomst n 'Zelf de kinderen als consumenten én als toekomstige sectorgenoten opzoeken' is de motivatie om in Disneyland Parijs de Dutch Garden te realiseren.

'In de nieuwe Dutch Garden in Disneyland Paris zijn bloemen het symbool voor verbinding. Want bloemen drukken emoties uit. En bloemen en planten bevorderen welzijn.

Daarom stond die verbindende factor centraal tijdens het seminar dat ook ter gelegenheid van de officiële opening van deze prachtige tuin is gehouden ', aldus de dragers van dit Nederlands-Franse initiatief.

Blikvanger

De kleurrijke, speciaal ontworpen tuin is 2.180 m2 groot, er zijn ruim honderd verschillende variëteiten te bewonderen in elf kleurvelden en het is een ware blikvanger tegenover Disney's Newport Bay Club Hotel.

Hierin werd op de openingsdag op 28 juni ook het druk bezochte symposium 'Flowers connect People' gehouden.

De Dutch Garden is te genieten tot 30 september en is daarmee vier maanden lang naast een rustgevend, educatief en inspirerend bloemen- en plantenparadijs ook een promotieplatform voor de Nederlandse sierteeltsector.

Een consortium onder coördinatie van Blooming Breeders gaf de Dutch Garden gestalte en streeft een verdere uitrol na. 'We hebben creatief samengewerkt met Disneyland Paris, de Nederlandse ambassade en de consortiumdeelnemers en betrokkenen om dit in korte tijd te bewerkstelligen', aldus voorzitter Berry Philippa van Blooming Breeders.

'Hopelijk ligt hiermee de basis voor nog meer sierteeltpromotie, mét het vervolg op de boodschap die centraal stond op het seminar: Flowers connect People'. Dat geeft de meerwaarde aan van bloemen en planten in de samenleving van de toekomst'.