Daan de Mooij (secretaris), Dirk Hogervorst (voorzitter) en Hans Oudwater (PR) showen enkele ontwerpen.
Daan de Mooij (secretaris), Dirk Hogervorst (voorzitter) en Hans Oudwater (PR) showen enkele ontwerpen. Foto:

Flower Parade spreekwoordelijk mooi

corso n Naar schatting bezoeken de tweede zaterdag in augustus een kwart miljoen toeschouwers de FlowerParade. Die wordt voor de 72e keer gehouden.


Wat begon als een bloemengroet aan de inwoners van Rijnsburg, is inmiddels uitgegroeid tot een regionaal bloemsierkunst-defilé. Met aandacht van de landelijke media.
Het thema dit jaar is 'Spreekwoorden en gezegden'. De officiële, besloten, opening wordt verricht door taalkundige Wim Daniëls. Bekend van tv.

Nieuwe voorzitter

De 72e editie wordt de eerste van Dirk Hogervorst als voorzitter. Hij is de opvolger van interim Gerrit Ravensbergen. Hogervorst is opgegroeid in Oegstgeest, was werkzaam als vestigingsmanager veiling Rijnsburg en kent het corso als geen ander.
De vraag of er iets onder zijn voorzitterschap is veranderd, beantwoordt hij met een wedervraag.
"Waarom? Kijk naar ons succes. De mensen houden van het corso zoals het is. In grote lijnen blijft het dus hetzelfde. We maken het alleen iets eigentijdser. De dynamiek met figuranten op de praalwagens zetten we door en de communicatie zal interactiever worden. Zo komt er een prijsvraag over de parade waaraan kijkers mee kunnen doen."

Lees verder op pagina 6