De trotse winnaar met prijs en cheque.
De trotse winnaar met prijs en cheque. Foto: OPTI-Flor

Klaas Schoone Memorial Award 2017 naar Opti-flor

prijs n Woensdag 14 juni werd op het bedrijf van Floricultura in Heemskerk voor de derde keer de Klaas Schoone Memorial Award uitgereikt.

De prijs is ingesteld als hommage aan de in 2008 overleden orchideeënkweker Klaas Schoone. De Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan personen of bedrijven die zich onderscheidend hebben ingezet voor het orchideeënvak.

Tijdens de Flower Trials bij Floricultura werd de Award dit jaar uitgereikt aan Marco en René Hendriks van Opti-flor.

Dit bedrijf is, zo vond de jury, voortdurend op zoek zijn naar een vernieuwende wijze om de consument te verleiden.
In aanwezigheid van mevrouw Mieke Schoone en haar zoons Kees en René werd de prijs, bestaande uit een kunstvoorwerp en een bedrag van tienduizend euro, uitgereikt.
Bij tropische temperaturen luisterde een groot aantal orchideeënkwekers naar het openingswoord van directeur Jan Post van Floricultura. De uitreiking is, aldus Post, een postuum eerbetoon aan Klaas Schoone, die zich zijn leven lang inzette voor het verbreiden en vooral ook delen van kennis.

Programma

Zoals gebruikelijk had Floricultura weer voor een afwisselend programma gezorgd en zo konden de aanwezigen luisteren naar ing. Adrie Smits, teeltadviseur en al meer dan 30 jaar in dienst van Floricultura.

Aan de hand van beeldmateriaal gaf hij de aanwezigen inzicht in de laatste ontwikkelingen van de korte dagbehandeling, voorafgaand aan de koeling.

Met name de effecten op de bloei van Phalaenopsis kwamen uitgebreid aan de orde.

Het resultaat van de testen werd in de gezellige bijeenkomst na afloop uitgebreid door de geinteresseerde vakgenoten besproken.