Afbeelding
Foto: Dutch Lily Days

Dutch Lily Days opent bij Van den Bos

opening n De Dutch Lily Days worden dit jaar officieel geopend bij Van den Bos Flowerbulbs in Honselersdijk.

Het wordt de zevende editie van de jaarlijkse open dagen van geheel lelie-telend Nederland. Op de openingsdag, dinsdag 6 juni, krijgt de start van de Dutch Lily Days altijd een extra feestelijk tintje.

Dit jaar met de doop van een nieuwe roselily door Paul Deckers, hoofdarrangeur jaarlijkse bloemversiering "Urbi et Orbi" op het Sint Pietersplein in Rome.

Tevens vindt bij de opening een competitie plaats van het mooiste bruidswerk door internationale bloemisten.

Sinds het begin heeft het event ertoe bijgedragen dat de lelie extra aandacht krijgt. Ook internationaal. De lelie-vierdaagse wordt door een groeiend aantal buitenlandse bezoekers op waarde geschat. Ook door de aansluiting met de Flower Trials, die een week later worden gehouden.

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni staan bij dertien grote lelieveredelaars en -handelaren de deuren open, verspreid over Nederland. Elk jaar presenteren die ongeveer honderd nieuwe variƫteiten. Bloeiend te zien bij de deelnemende bedrijven.

Roselily

Met de roselily is een paar jaar terug een nieuw segment ontstaan, dat van de gevulde lelies. De bloem is bovendien stuifmeelvrij, om consumenten een extra plezier te doen. Ook door de roosachtige bloemvorm is de roselily een aantrekkelijke nieuwkomer in het sortiment.