Afbeelding
Foto: 2design

Your Lily

Bloemen en planten verkopen zonder promotie is al langer geen optie meer. Een goede en gerichte promotie levert immers verkoopsuccessen op. YourLily is hier een treffend voorbeeld van.

door Wilma van Velzen

"Voor een succesvolle promotie moet je de hele keten versteld doen staan van een product met al zijn toepassingen en trends" zegt Pascal Koeleman van 2Dezign.

"Maar ook moet iedereen zich erin kunnen herkennen. Mensen moeten het product mooi vinden en pas dan zullen zij het kopen. Opvallend is dat als mensen zo'n product eenmaal hebben gevonden ze ook bereid zijn de prijs ervoor te betalen die wordt gevraagd.

Dit is het vierde jaar dat we vanuit 2Dezign de promotie doen voor YourLily, een initiatief van de leliekwekers en veredelaars, waarbij ook de handel is betrokken via iBulb en de Dutch Lily Days. De eerste gezamenlijke wereldwijde leliecampagne zijn we vanuit de promotie gestart in mei 2014 met de Dutch Lily Days."


Klanten en eindklanten

Naast de Dutch Lily Days voorziet de website www.yourlily.com volop lelie informatie en inspiratie in vijf talen en downloads voor gratis beeldmateriaal. Ook zijn er tal van promotiemomenten op toonaangevende events en beurzen.

Dit alles wordt ondersteund met doelgerichte campagnes en de uitgifte van leliespecials en de inmiddels beroemde YourLily boeken om via de handel zoveel mogelijk klanten en eindklanten te enthousiasmeren over de veelzijdigheid van het product Lelie.

Zonder promotie geen verkopen

"De promotie is daarom vooral gericht op wie de lelie koopt. In de eerste twee boeken is keihard ingezet op grafwerk en romantische invalshoeken. Vooral het commerciƫle aspect werd daarin tot uitdrukking gebracht met prachtige beelden die als conversie dienen richting handel.

De briljante fotografie is afkomstig van Jhon Koopman en Wim Zandbergen, die hierin een centrale maar neutrale rol vervullen. Dit zorgt voor nog meer beeldspraak. Door het onderscheidende karakter kunnen de YourLily boeken in de branche worden gezien als de Pirelli kalender waarmee ook de toon wordt gezet."


Focus op events

Uiteraard heeft 2Dezign ervoor gezorgd dat YourLiy eveneens met uitbundige presentaties aanwezig was op de grotere internationale beurzen zoals Christmasworld en Floradecora in Duitsland.

Daarbij werd breed ingezet om vooral supermarktketens en bloemisten te bereiken. "Dit deden we onder meer door te laten zien dat het product Lelie een fantastische partner is in boeketten, maar ook zeer geschikt is voor solo gebruik.

Na veel nadruk te hebben gelegd op grafwerk en huwelijken verschuiven we onze focus thans naar events. De aankleding van kleine events levert al leuk op, maar met grotere events gaat dit om grote bedragen. Dit is een markt die zeker nog ruimte biedt en waarop we vol zullen inzetten.

Lelie is daarvoor vanwege zijn volume en grote kleurenvariatie bij uitstek geschikt. De vele nieuwe soorten brengen wij graag onder de aandacht. Ook hier blijft de insteek dat we de promotie doen voor het lelievak. Alles wordt ingezet om het product lelie beter te doen verkopen.

Een mooie wisselwerking is het bovendien dat leliekwekers veel meer markgericht te werk gaan. Dit heeft geresulteerd in minder aanvoer, maar ten gunste van de prijs en de kwaliteit."


Derde YourLily boek

Het derde YourLily boek wordt gepresenteerd tijdens de Dutch Lily Days die plaatsvinden van 6 tot en met 9 juni.

"Ook hierin zal weer duidelijk zijn dat de lelie promotie onderscheidend is. Uniek zijn de foto-locaties in marktgebieden waarmee kopers zich kunnen identificeren. Amerika en Schotland zijn inmiddels gepasseerd en voor 2018 hebben we een Duitstalige omgeving op het oog. Want waar verkocht wordt zit de handel."

2Dezign
Pascal Koeleman
&
Rudi Tuinman
Afbeelding
Afbeelding