Aalsmeer Flower Festival toont de pracht van bloemen en planten.
Aalsmeer Flower Festival toont de pracht van bloemen en planten. Foto: AFF

Aalsmeer Flower Festival: een bloemrijk spektakel

Festival n Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt op zaterdag 17 en zondag 18 juni het Aalsmeer Flower Festival gehouden. Er staat het publiek weer een keur aan bloemrijke evenementen te wachten.

Door Leni Paul

Journalist en Aalsmeers ondernemer Constantijn Hoffscholte nam vier jaar geleden het initiatief. "Er was geen bloemencorso meer en met enkele ondernemers in de sierteelt en in het toerisme besloten we Aalsmeer weer eens bloemrijk op de kaart te zetten."

Er kwam een stichting en vanaf het eerste festival bleek de formule succesvol.

Bloemrijk

Het aantal kwekerijen in Aalsmeer mag dan flink zijn afgenomen, er blijft in het festival-weekend voor de bezoekers nog veel bloemrijks te zien.

De bezoeker die voor € 7.50 een kaart koopt kan per festivalbusje en ook per watertaxi naar de zes locaties gaan waar diverse activiteiten plaats vinden.

De locaties zijn: Watertoren/Galerie Sous-Terre, Historische Tuin, Molenplein, Boerma Instituut, Belle Epoque/Morning Glory en Bloemenlust/The Beach.

Wie bloemsierkunst op hoog niveau wil zien mag de bijzondere creaties van de zeven bekende Nederlandse bloemenarrangeurs niet missen. Op een ponton rondom de watertoren komt een fleurige bloemenpromenade gerealiseerd onder leiding van de Aalsmeerse bloemstyliste Marloes Joore.

Hana Ike Battle

Bloemsierkunst uit Japan is te zien in de veilingzaal van de Historische Tuin, waar twee uit Japan overgevlogen kunstenaars een zogenoemde Hana Ike Battle houden. Dat is een korte wedstrijd in bloemen arrangeren.
Verder op het programma een rozenkwekerij met veel geurende, oude rozensoorten. Kinderen gaan onder leiding van kunstdocente Annefie van Itterzon aan de slag met bloemrijke objecten en ook de vorig jaar door de kinderen beschilderde zeilen van de bekende Aalsmeerse molen zijn weer te zien.
's Avonds in The Beach voor de Stichting Het Vergeten Kind een bal en ook weer culinaire hoogstandjes bij het internationaal bekende Boerma Instituut.
Ook veel muziek in het weekend dat nu al een nieuw woord heeft opgeleverd: 'Floritainment' in Aalsmeer.