Afbeelding
Foto: keukenhof

vervolg van pagina 1

Lelies feest voor het oog

feest n 's Werelds grootste Lelieshow, die met een oppervlak van circa 6.000 m2 zo ongeveer de helft van het Willem-Alexander Paviljoen beslaat, is dit jaar voor het eerst vormgegeven door Zuidkoop Natural Project uit De Lier.

door Wilma van Velzen

Ook hier was het Marlies Schouten die aan de touwtjes trok met als resultaat een vernieuwende en gevarieerde Lelieshow waarbij is ingezet op meer beleving en fotomomenten.

Uitstraling

"Het was een feest om aan dit project te mogen werken. Op papier was de show al groot, maar nu in het paviljoen is deze helemaal enorm. De show is opgebouwd uit een groot aantal eilanden met elk hun eigen uitstraling.

De timmermannen waren 's avonds en 's nachts aan de slag en het arrangeursteam ging overdag verder met de opbouw. Het bloemwerk is heel divers en wat een kwaliteit. Ik kan maar een ding zeggen: waar is een Lelieshow zonder kwekers."

In een tunnelvormige Leliegalerij zijn deze schitterende novelties stuk voor stuk uitgelicht in goudkleurige schilderijlijsten op een zwarte achtergrond. Dit levert prachtige sfeerplaatjes op.


Fotomomenten

Met het thema Romance & Wedding krijgt de Keukenhof Lelieshow nog een extra feestelijk tintje.

Een enorme leliebruidstaart, een levensgrote lelietrouwjurk, luxe trouwauto en vakantiebus waren reeds bij aanvang van de show al grote publiekstrekkers voor foto's.

Hiermee heeft de Lelieshow veel beleving en unieke fotomomenten meegekregen.

De enorme en kleurrijke bloemenpracht, bestaande uit 1.000 potlelies en zo'n 5.000 stelen, is aangeleverd door vijftien gepassioneerde leliekwekers en veredelaars.


Vakmiddag

Voorafgaand aan de opening van de Keukenhof Lelieshow vond er nog een drukbezochte vakbijeenkomst Lelie plaats die georganiseerd was in samenwerking met de FPC Lelie van Royal FloraHolland.

Het thema 'Keuzes maken' stond hierin centraal. Tijdens de vakbijeenkomst is door FPC-voorzitter Arnold Duijn teruggeblikt op het afgelopen jaar en vertelde Jhon Koopman van Yourlily over de keuzes die zijn organisatie heeft gemaakt.

Tevens onthulde hij de kaft van alweer het derde Yourlily Lelieboek dat gepresenteerd wordt tijdens alweer de zevende editie van de Dutch Lily Days die plaatsvinden van 6 tot en met 9 juni.

Aansluitend sprak nog Marten Blankesteijn van Blendle over de keuzes die hij maakte toen hij enkele jaren geleden met Alexander Klöpping de succesvolle digitale nieuwskiosk Blendle oprichtte.

Door de deelnemers werd teruggekeken op een geslaagde dag.

De Lelieshow is tot en met 21 mei te zien en is het kleurrijke slotakkoord van het 68ste Keukenhofseizoen.

Afbeelding
Afbeelding