Afbeelding
Foto: keukenhof

Lelieshow: Novelty Award White Pixels

unaniem n De Lilium White Pixels van Laan Flora Facilities uit Zwaagdijk-Oost is unaniem gekozen als winnaar van de Novelty Award.

Veredelaar Kees Laan nam de Award in ontvangst bij de opening van 's werelds grootste Lelieshow in Keukenhof (zie foto pagina 5).

Lilium White Pixels is van het type Aziatische lelies en maakt deel uit van de zogenaamde Pixels-serie. De lelie heeft een donker gespikkeld hart dat mooi afsteekt tegen de witte bloem. Marlies Schouten van Zuidkoop Natural Projects uit de Lier vertelde dat White Pixels unaniem als winnende lelie gekozen.

Daarbij was het Lilium Zelmira van Bredefleur die White Pixels op de hielen zat bij de laatste beoordeling. Samen met arrangeurs Carina van Rodijnen (Heleen Valstar BV) en Jo Lecke (iDecor) vormde Marlies Schouten de jury.


Leliegalerij

White Pixels nam het op tegen nog vijftien andere nieuwe lelies: Meriva, Largo Pink en Arletta White van Royal van Zanten, Orange Cocotte van De Jong Lelies, Frontera, Solange, Profundo en Galapagos van Paauw Lilies, Signum van Klaver Lily Group, Rialto White van C.P.M. van Dijk, Competition van C. Steenvoorden, Easy Dance van Lilies of Life, Zelmira en Rainbow van Bredefleur en Queen of the Night eveneens van Laan Flora Facilities.

Lees verder op pagina 5