Op de postzegels staan bijzondere planten en bomen afgebeeld.
Op de postzegels staan bijzondere planten en bomen afgebeeld. Foto: ver. Botanische Tuinen

Tuinen op postzegelvel

jaar n Ter gelegenheid van het Jaar van de Botanische Tuinen in 2017 geeft PostNL een postzegelvel uit.

Tien bijzondere planten en bomen staan op de zegels afgebeeld. Deze kroonjuwelen zijn alle afkomstig uit botanische tuinen in Nederland.
Nederland kent ruim dertig botanische tuinen. Vierentwintig daarvan zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT). De vereniging heeft 2017 in het teken gesteld om de meest bijzondere, vreemde en met uitsterven bedreigde soorten planten en bomen in de spotlights te zetten. In deze tuinen staan 47.000 planten en bomen uit de hele wereld.

Uit een selectie van circa honderd mogelijke planten en bomen koos ontwerper Robbert Zweegman tien 'kroonjuwelen' uit voor het nieuwe postzegelvel. Hij liet natuurfotograaf Edwin Giesbers deze allemaal vrijstaand fotograferen. "Hiermee wordt het individuele karakter van de plant of boom zichtbaar, als symbool voor de botanische tuin.
Het postzegelvel 'Botanische Tuinen in Nederland' telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1. De postzegelserie is vanaf 24 april te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl.