Green Trends Report biedt handel handvatten voor marktbenadering.
Green Trends Report biedt handel handvatten voor marktbenadering. Foto: BK

Green Trends Report van Floramedia voor sector

groen n Floramedia presenteerde vorige week haar eerste Green Trend Report aan vakmensen uit de groene markt.

Kwekers, marketeers, pers, sales-mensen en klanten van Floramedia gaven ruim gehoor aan de uitnodiging om de première in Hortus botanicus Amsterdam bij te wonen.
In het rapport lichten de experts en designers van Floramedia de trends toe die volgens hen de komende jaren hun stempel zullen drukken op de Europese groene markt.
In het eerste deel van het rapport wordt in tekst en beeld geschetst welke trends en ontwikkelingen de komende jaren van grote invloed zullen zijn op onze maatschappij. Ze hangen nauw samen met veranderingen op het gebied van bevolkingsopbouw, migratie, verstedelijking en veranderde sentimenten. De trends worden vertaald in bijpassende kleuren, materialen en texturen.
Het tweede deel van het rapport is de onderbouwing van het onderzoek. Het bestaat uit cijfers en data; gegevens op het gebied van import en export, demografie en technologische ontwikkelingen in Europa.

Volgens Judith Klute, samensteller van het rapport, wil Floramedia met dit rapport haar autoriteit in de branche benadrukken en vakgenoten helpen en inspireren met het vormgeven van hun toekomstvisie, het creëren van nieuwe concepten en het bereiken van nieuwe doelgroepen.
"Retail", zegt Klute, "gaat over authenticiteit, betekenis geven, je verhaal vertellen. Niet direct zaken waar ondernemers dagelijks mee bezig zijn of zich in thuis voelen. We steken ze op dat gebied graag de helpende hand toe met dit rapport en onze, indien gewenst, ondersteuning."

De data die voor het rapport zijn gebruikt, zijn gebaseerd ervaringen van 300 respondenten / consumenten, die digitaal via Tuinen.nl, een merk van Floramedia, zijn bevraagd.