De Witte Kerk, een bloementuin.
De Witte Kerk, een bloementuin. Foto: flower event

Noordwijkerhout laat de bloemen weer stralen

event n Voor bloemenliefhebbers is de Bollenstreek deze week de place-to-be, met het corso dat gehouden wordt van 19 t/m 23 april.

De opbouw van het Bloemencorso vindt er plaats, Keukenhof is geopend en de officiële opening- én het verlicht corso vinden plaats in Noordwijkerhout.
Noordwijkerhout, midden in de bollenvelden, laat de bolbloem weer stralen. Het product waardoor dorp en streek groot zijn geworden.
Burgemeester Goedhart geeft op 19 april het startsein van een geweldig bloemenfeest: het 'Flower Event'.

De kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk, aangesloten bij de KAVB en LTO verzorgen alle bolbloemen en bollen-op-pot. Tulp, narcis, hyacint, allium, gladiool, lelie, sonatini, delfinium: allemaal te bewonderen in de Witte Kerk.
Het thema is 'Dutch Design and More' en sluit aan bij het thema van het bloemencorso en de Keukenhof.

De Noordwijkerhoutse arrangeurs Tineke Geerlings van Typisch Tien Bloemenwerken en Sandra Balk van Creatizz zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Samen met hun team zorgen zij ervoor dat binnen 2 dagen de kerk wordt getransformeerd in een ware bloementuin.
Nieuw is de internationale samenwerking met China. China is al een deelnemer van het corso en zal nu ook deel uit maken van de expositie in Noordwijkerhout.