Afbeelding
Foto: BK

Bloemencorso Bollenstreek 70 jaar jong

aftrap n In een zonovergoten Keukenhof werd dit jaar de officiƫle aftrap van het Bloemencorso van de Bollenstreek gegeven. Voor de 70-ste keer zal de bloemenparade door de regio rijden.


Nadat Keukenhof-directeur Bart Siemerink in zijn inleidende speech het geheim van de Keukenhof ter zijde uit de doeken deed: "Je laat de zon wat schijnen en plant wat tulpen en de mensen komen er in grote getale op af.", haakte corsovoorzitter Leo van der Zon daar adrem op in door te stellen, dat er voor een corso niet meer nodig is dan wat bloemenafval en wat wagens.

Het geeft de stemming in bloemenland aan: ontspannen en gemoedelijk. En niemand natuurlijk die daadwerkelijk de draak wil steken met deze twee topattracties van de sierteeltsector.

70

Het corso gaat zijn 70-ste jaargang in. De verbondenheid van Keukenhof en corso is duidelijk, en om dit nog eens te onderstrepen doet Keukenhof mee met een eigen wagen. Met hierop de verbeelding van de iconische molen uit het park. Dutch Design zoals het de wereld heeft veroverd.
Het corso telt 16 wagens plus de schooiwagen. China en Maleisiƫ zorgen voor de buitenlandse inbreng.

Lees verder op pagina 3