Bestuurslid Jan Verheij:
Bestuurslid Jan Verheij: "Meevaren is nog leuker, dan langs de kant blijven kijken." Foto: Varend Corso

Verheij: "Varend Corso wil kijkers en doeners"

actie n Er was de afgelopen maanden het nodige te doen rondom het Varend Corso. De route zou worden uitgebreid naar Den Haag en toen weer niet. De toevoeging Westland werd uit het logo verwijderd.

Het leverde de organisatie het nodige commentaar op. Bestuurslid communicatie Jan Verheij reageert erop. "Laten we allereerst vaststellen, dat we in het eerste weekeind van augustus onze twintigste editie beleven", zegt Verheij.
"Dat zegt iets over de levensvatbaarheid van dit evenement. Dat er commentaar komt op wat wij doen, betekent dat mensen iets met het Varend Corso hebben en ook dat is positief. Het is nu echter tijd om die energie om te zetten in actie. Het Varend Corso heeft kijkers nodig, maar ook doeners."

Een andere route

"Wij zoeken als organisatie voortdurend naar aanscherpingen in de route", vervolgt Verheij. "Het uitgangspunt daarbij is simpel: het Varend Corso moet varen waar de mensen het willen zien. En uiteraard is er bij voorgenomen routewijzigingen altijd geld in het geding. Geld dat nodig is, wil je een evenement als dit überhaupt kunnen organiseren.
Met die uitgangspunten in het achterhoofd dachten we Den Haag te kunnen aandoen, maar uiteindelijk hebben we moeten besluiten dat niet te doen. Dat had niet zozeer met Den Haag te maken, maar met het feit, dat we dan op vrijdag zouden moeten varen, waar we tot nu toe altijd op zondag varen.
Op vrijdag varen levert in dat drukke woongebied zodanig veel verkeersproblemen op (open bruggen), dat dit geen haalbare kaart was. Maar we zijn er nog steeds voorstander van om het Varend Corso ook naar Den Haag te brengen, omdat ze ons daar graag zien komen. Wordt dus vervolgd."

twintigste editie van varend corso

Feest

Jan Verheij wijst op nog een aspect van de route inrichting. "Het Varend Corso werkt hard aan vernieuwing. Inmiddels is het bestuur grotendeels vernieuwd, maar er is veel meer.
We onderkennen het belang van de combinatie van de varende stoet en allerlei evenementen aan de wal. Juist dat maakt, dat we het Varend Corso veeleer willen presenteren als een sectorevenement en minder als een puur Westlands evenement.
Onder die noemer willen we meer bedrijven aan ons corso proberen te binden. Daarvoor moet je de marketing van die bedrijven kunnen koppelen aan het tuinbouwproduct en dat versterkt dan niet alleen het Varend Corso, maar ook het tuinbouwproduct.
Ik kan er op zich best tegen, dat we als organisatie het nodige commentaar krijgen. Dat hoort nu eenmaal bij vrijwilligerswerk. Maar ik roep alle stuurlui aan wal op om het niet bij commentaar geven te laten en niet aan de wal te blijven staan. We zoeken goede vrijwilligers en goede sponsoren. Want meevaren is nog leuker, dan langs de kant blijven kijken."

Het varend corso is dit jaar op 4, 5 en 6 augustus te zien.

Varend Corso meer dan een puur Westlands evenement.