White Naomi rozen voor het jarige magazine Vogue.
White Naomi rozen voor het jarige magazine Vogue. Foto: LM Flower Fashion

Bloemen voor Vogue

Jubileum n Vogue Nederland vierde deze maand haar vijfjarig jubileum. Feestthema van het tot beste uitgeroepen magazine van Nederland was 'Dutch Love'.

Op de oranje cover van het jubileumnummer prijken twee Nederlandse topmodellen: Doutzen Kroes en Lara Stone.
Daarnaast was er een signeersessie in de Bijenkorf, een diner onder Rembrandt's Nachtwacht in de Eregallerij van het Rijksmuseum en een grand bal in de Amsterdamse hotspot The Duchess. En bij alle feestelijkheden Nederlandse bloemen.
In stijl van de cover van het jubileumnummer werden op de verschillende Amsterdamse lokaties oranje tulpen via Tulpenpromotie Nederland gestyled in combinatie met White Naomi rozen van Roseworld, Gloriosa van Crown Jewels Gloriosa, diverse bloemen van Marginpar en groen via Andromeda.

Vanaf de lancering van Vogue Nederland in 2012 zijn de bloemen via LM Flower Fashion verbonden met het magazine.
Zie www.vogue.nl

Toscana lijft Endisch in

Marktpositie n Toscana Breeding BV heeft haar marktpositie verder versterkt door de Pelargonium-genetica van Geranien Endisch GmbH in Hagenbach (Duitsland) over te nemen.

Toscana Breeding is het samenwerkingsverband van Florensis, P. van der Haak Handelskwekerij en Ball FloraPlant op het gebied van veredeling en vermeerdering van Pelargonium.
Voor een groot deel is de Pelargonium-genetica van Endisch complementair aan het kwalitatief hoogstaande Toscana assortiment. Met een aantal interspecifieke rassen en unieke kleurcombinaties resulteert dit in een assortimentsverbreding.
Endisch blijft in de toekomst betrokken bij de veredelingsontwikkelingen van het uitgebreide Toscana assortiment.
Op het nieuwe productiebedrijf van Endisch in Essingen zullen voor specifieke gebieden in Europa jonge planten worden geproduceerd.
De productie van onbewortelde stekken wordt grotendeels verplaatst naar de nieuwe productielocatie van Florensis in Ethiopië.

Pelargonium Toscana®.
Pelargonium Endisch.
Afbeelding