De Pikaplant, plant die je nooit water hoeft te geven.
De Pikaplant, plant die je nooit water hoeft te geven. Foto: Let it Grow

Let it Grow lanceert het kleurrijke Greenhouse Festival in Nederland

Stad n Steeds meer mensen beseffen dat bloemen en planten essentieel zijn voor een gezonder en gelukkiger leven in de stad. Maar hoe pas je dit precies toe in je eigen leven?

Innovatieplatform Let it Grow organiseert op zondag 2 en maandag 3 april de eerste editie van Greenhouse Festival.
Twee dagen lang verandert het Transformatorhuis op het Amsterdamse Westergasterrein in een groene en kleurrijke oase, waar het nieuwste van het nieuwste op het gebied van urban green living ervaren kan worden.


Start-ups en shop-in-shops

Van kunstenaars tot start-ups, van chefs tot architecten, Let it Grow's Greenhouse Festival verzamelt de trendsetters van de groene beweging onder één dak voor een dag vol workshops, muziek, eten, technologie, drinken en shop-in-shops.
Het is de bedoeling dat bezoekers na deze dagen met geprikkelde groene vingers zelf aan de slag gaan met urban green living.
"Bloemen en planten maken het leven van mensen in steden gelukkiger en gezonder. We willen mensen deze impact zelf laten ervaren en hen verwonderen", zegt Let it Grow-founder Silke Tijkotte (foto onder).


Expositie en pluktuin

Meer dan dertig initiatieven die op een nieuwe manier met bloemen en planten werken doen mee.
Bijvoorbeeld de laatste innovaties op het gebied van groene technologie, zoals de Pikaplant die je nooit water hoeft te geven. Of Living Light, een prachtige lamp die energie haalt uit een plant.
Er is een pop-up expositie van oogverblinde instagramfoto's uit de Hortus Botanicus.
Kunstenaar Elspeth Diederix presenteert haar idee voor een compleet nieuwe wilde pluktuin in de stad: The Miracle Garden.
En platform Pop-Up City schetst een beeld van de groene stad van de toekomst door middel van een creatieve content installatie.
Winkelen kan ook. Athenaeum boekhandel biedt met een shop-in-shop groene boeken aan en stadstuinwinkel Wildernis verkoopt diverse planten.

Programma

Zondag 2 april: consumentendag
De trendsetters van de groene beweging onder één dak: van kunstenaars tot innovators, van chefs tot architecten.
Maandag 3 april: businessdag
Op maandagmiddag organiseert Let it Grow een zakelijk event van 13.00 tot 16.30 uur.
Start-ups presenteren de ontwikkeling van hun product en onderneming, een futuroloog laat de groene stad van de toekomst zien en ondernemers showen nieuwe manieren om met bloemen en planten te werken.


Locatie

Westergasterrein, Transformatorhuis, Klönneplein 2, 1014 DD Amsterdam.

Afbeelding
Stadstuinwinkel Wildernis.
Afbeelding