Keukenhof laat zien wat de Nederlandse bollen- en sierteeltsector te bieden heeft.
Keukenhof laat zien wat de Nederlandse bollen- en sierteeltsector te bieden heeft. Foto:

vervolg van pagina 1

Tulp nog steeds de grootste trekker voor het internationale publiek

Lente n Met de invulling van de nieuwe natuurtuin heeft tuinontwerper Martin Elling zeker verrast. Eiken, varens en vooral veel witte en gele narcissen maken dit unieke stukje Keukenhof tot een bos met een knipoog naar de lente.

De locatie van de oude hoofdingang met zijn waterpartij is omgetoverd tot een aantrekkelijk plein en langs de Stationsweg zijn de oude kantoorgebouwen verdwenen.
Alleen het karakteristieke poortje herinnert hier nog aan vroegere jaren. Het Wilhelmina Paviljoen kreeg een opknapbeurt."


Inzenders

Een positieve ontwikkeling voor alle partijen vindt Siemerink het dat weer een aantal nieuwe inzenders van bloembollen kon worden verwelkomd.
De uitbreiding van het park liet dit toe. Het totaal komt daarmee op 95 inzenders voor het buitengebied. Voor de bloemenshows in de paviljoenen staan zo'n 500 inzenders genoteerd.
"Het bloembollen- en bloemenvak weet inmiddels dat Keukenhof het grootste platform is om consumenten te laten zien wat de Nederlandse bollen- en sierteeltsector te bieden heeft.
Daar wordt vol op ingezet. Daarnaast is het een inspirerende omgeving om klanten uit te nodigen voor het bekijken van de inzendingen en vernieuwingen in het vak."


Tulp

Eerlijkheidshalve stelt Siemerink dat de tulp nog steeds de grootste trekker is voor het grote internationale publiek dat Keukenhof bezoekt.
"Daar kunnen we niet omheen, maar door ook een veelheid van andere producten te laten zien, kunnen we de bezoekers nog meer verrassen en prikkelen deze te kopen.
Het Keukenhof-thema dit jaar is Dutch Design.
Dit staat voor vernieuwend en modern en is typisch Hollands. Mondriaan, Rietveld en Marcel Wanders, bekend van de knotted chair, maken hier deel vanuit.
De decors in de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen zijn hierop geïnspireerd. Samenwerking met Jan de Bouvrie en Ronald Kolk zorgt voor een koppeling van mode en design naar bloemen."


Lelies

Een nog mooier platform krijgt ook 's werelds grootste Lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Zuidkoop uit de Lier is de nieuwe arrangeur.
De eerste plannen zijn gepresenteerd en konden rekenen op een groot enthousiasme van de groep leliekwekers en veredelaars.
Naast zo'n dertig weelderige bloemenshows krijgt ook de groeiende collectie trendy groene planten een podium. En daar waar veel collectiviteit in het bloemenvak verdwijnt, zoeken kwekers en veredelaars elkaar in Keukenhof juist op. Met zijn allen kijken ze uit naar het nieuwe seizoen.

Bloemenshows

Wat de bloemenshows betreft is de aftrap aan de tulpen in het Oranje Nassau Paviljoen. Vervolgens krijgen freesia, gerbera, rozen, narcissen & bijzondere bolgewassen, alstroemeria, chrysant, anthurium, orchidee, amaryllis, lelie, potplanten, anjer en bol-op-pot de volle aandacht.

Keukenhof opent op 23 maart haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 21 mei, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht.

Afbeelding