Achmea Primera
Achmea Primera Foto: Meeuwisse Plants

Het verbeteren van Bromelia's is voor Meeuwisse topsport

toekomst n Meeuwisse Plants is altijd op zoek naar nieuwe teeltmethoden en technieken om de kwaliteit van de Bromelia's naar een nog hoger niveau te brengen. Dit is letterlijk topsport, wat maakt dat Meewisse Plants kan blijven groeien en klaar is voor de toekomst.

"Aan de andere kant staat ook onze assortimentsvernieuwing niet stil", stelt John Meewisse enthousiast. "Het is een eis van deze tijd, want de markt van bloemen en planten verandert continu. De lat ligt hoog, maar met een team van zo'n twintig gepassioneerde medewerkers heb ik er alle vertrouwen in, dat nog meer resultaten van onze inspanningen op het gebied van assortimentsvernieuwing de komende jaren in de markt zullen verschijnen."

Beste kwaliteit

Meewisse Plants bestaat al sinds 1969. Met een teeltoppervlak van meer dan 80.000 vierkante meters mag het zich tot een van Europa's grootste Bromelia kwekerijen rekenen.
Het bedrijf is gespecialiseerd in het telen van Bromelia variëteiten van de allermooiste en beste kwaliteit. Dit is tevens het oogmerk van Meewisse Plants.
Jaarlijks worden er meer dan 2,2 miljoen Bromelia's geproduceerd die dagelijks hun weg vinden naar de veilingen of via directe leveranties naar de klanten thuis.

Vijf categorieën

De Bromelia's van Meewisse Plants vertegenwoordigen vijf categorieën: Guzmania potmaat 15 cm, Guzmania potmaat 12 cm, Aechmea Primera, Aechmea Blue Rain en Specials.
Om zo vernieuwend en vooruitstrevend mogelijk te blijven in de potplantenmarkt heeft Meewisse Plants vorig jaar een drietal nieuwe 'elegant' specials toegevoegd aan het assortiment.

Goede houdbaarheid

De consument is volgens John Meewisse in de loop van de jaren ook steeds kritischer geworden. De Bromelia moet voldoen aan meerdere criteria, zoals in het interieur passen, makkelijk in onderhoud zijn, een lange houdbaarheid hebben en een exclusieve uitstraling hebben.
"De planten die wij telen passen goed bij deze vier criteria. Ze zijn allemaal uitstekend houdbaar en zeer gemakkelijk te verzorgen."

Leveringssnelheid

Dat Meewisse Plants in het Drentse dorpje Erica is gevestigd en niet in de randstad doet niets af aan de snelheid van leveren.
"Integendeel, onze aanvoertijd is vaak zelfs nog sneller dan wanneer we vanuit de randstad zouden leveren. Wij rijden twee maal per dag naar de veilingen en bestellingen die zijn geplaatst voor 09.30 uur worden dezelfde dag nog voor 15.30 uur geleverd."

Bromeliana

Voor de beste kwaliteit planten heeft Meewisse Plants een eigen label ontwikkeld dat in de markt gezet is onder de pakkende naam Bromeliana. Dit label is herkenbaar aan het kleurrijke beeldmerk.
Meeuwisse: "Dus kom je fleurige dozen en trayranden tegen, dan is het zeker dat deze kwaliteitsproducten van ons bevatten. En hoewel het label Bromeliana nog niet zo lang bestaat, merken we nu al dat de vraag naar Bromeliana-kwaliteit flink toeneemt. Om het klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, gebruiken wij de meest gangbare ordersystemen. Maar bellen met onze afdeling verkoop, dat kan natuurlijk ook."

Afbeelding