Jongeren-kandidaat voor het CDA, Julius Terpstra (rechts), bezoekt Wellantcollege.
Jongeren-kandidaat voor het CDA, Julius Terpstra (rechts), bezoekt Wellantcollege. Foto: Katwijkse Post

Jonge politicus ontmoet "gaaf" groen onderwijs

werkbezoek n Eind vorige maand bezocht Julius Terpstra het Wellantcollege mbo te Rijnsburg. Julius was landelijk voorzitter van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA en is jongeren-kandidaat voor het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.

Samen met Wim Driebergen (CDA Katwijk) kwam hij kennismaken met studenten en docenten van de groene opleidingen die het Wellantcollege biedt.

Het programma begon met een kop koffie. Daarna vertelde student Gert Jan Vooijs van de studierichting Vershandel, logistiek en transport hoe zijn schoolcarrière er tot nu toe uitzag.
Hoe hij opgeklommen was van niveau 3 naar 4 en hoe hij gegroeid was in zijn ontwikkeling van student naar gewaardeerd medewerker op een bedrijf.
Via een power point presentatie liet hij zien hoe hij betrokken was geweest bij het ontwikkelen van een website voor een exportbedrijf in bloemen en hij vertelde hoe belangrijk een leerbedrijf is om je verder te ontwikkelen.

Werkvloer

Daarna volgde een bezoek aan de werkvloer, waar theorie en praktijk met elkaar worden verbonden. Na de klok werden er diverse bedrijven bezocht en kwam men Gert Jan weer op de werkvloer tegen.
Aan het werk om de orders klaar te maken die via de website waren besteld en 's middags de deur uit moesten om op tijd in Denemarken te arriveren.


School

Weer terug op school ontmoetten de politici opleidingsmanager Pim Teunissen. Hij vroeg aandacht voor dit uniek type onderwijs. Kleinschalig, dynamisch en vormgegeven door docenten met een passie voor onderwijs. En hij vertelde hoe het onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven mooie opleidingen ontwikkelt en over de samenwerking met het hbo om opleidingen beter op elkaar te laten aansluiten.
Vanzelfsprekend werd ook besproken wat er van de politiek wordt verwacht en waar Julius zich hard voor moet maken.
Het Rijnsburgse Wellantcollege biedt ook andere opleidingen aan, zoals: plantenteelt en bloem, groen en styling. Bij laatstgenoemde opleiding werden de politici uitgedaagd een bloemstukje te maken onder leiding van de studenten Rowan Slobbe en Maurice de Winter.