Afbeelding
Foto: florensis

Florensis: if you want to grow...

familiebedrijf n Florensis is een innovatief tweede generatie familiebedrijf, opgericht in 1941 onder de naam Hamer Plant. Florensis opereert in Nederland, Europa en Afrika en heeft meer dan 2000 medewerkers.

Het bedrijf heeft inmiddels wereldwijd haar sporen verdiend als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers: eenjarige zomerbloeiers, tweejarigen, snijbloemen, vaste- en potplanten.
Een bijzonder breed productenpakket dat meer dan 4000 verschillende bloemen- en plantenrassen omvat.
Alles bij elkaar produceert het bedrijf jaarlijks ruim 900 miljoen jonge planten. Voor de productie van onbewortelde stek en van zaad heeft Florensis speciale productielocaties in Kenia, Ethiopiƫ en Portugal.
De steklokaties in Kenia en Ethiopiƫ bereikten vorig jaar allebei een bijzondere mijlpaal: de productie van maar liefst 100 miljoen stekken. De productie van jonge planten vindt plaats in Nederland.

Research & development

Om het niveau van kennis en productie zo hoog mogelijk te houden investeert Florensis flink in Research & development.
Deze afdeling van Florensis houdt zich bezig met het structureel verbeteren van de jonge planten en het testen van nieuwe introducties, naast het ondersteunen van de verschillende productlocaties.
Florensis staat voor hoge leverbetrouwbaarheid van de jonge planten, die geleverd worden in haar eigen blauwe Florensis tray.
De trays in hun onderscheidende lichtblauwe kleur zijn ontwikkeld uit de bestaande harde plastic trays en hebben een zeer nauwkeurige vormvastheid.
De trays worden tot acht keer hergebruikt in tegenstelling tot de eenmalige polystyreen of zacht plastic trays.

MVO

Hergebruik en duurzaamheid zijn belangrijk, omdat Florensis maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt. Het bedrijf investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers en op haar buitenlandse locaties in de opbouw van gemeenschappen en de zorg voor de natuur. Zo voorziet Florensis in Afrika in scholing, gezondheidszorg, en microfinanciering.

Afbeelding
Afbeelding