Grote tevredenheid over de beurs.
Grote tevredenheid over de beurs. Foto: Teuntje van Delft

Tevreden gezichten bij Groen-Direkt-Beurs

Top n Als de Groen-Direkt-beurs een indicatie is, dan wordt het komende tuinseizoen een goed seizoen.

De belangstelling voor de beurs was groot. Niet alleen door deelname van de ruim 500 kwekers. Het waren de bezoekers die voor topdrukte zorgden. De binnenkomst op het promotieplein was sfeervol en overzichtelijk. De breed opgezette beurs (20.000m2) voelde prettig en warm aan. Ruim, goed verzorgd en mooi aangekleed. Mede-directeur Gert Koert is bijzonder te spreken over het succes van de beurs: "We zijn best verrast. Op de eerste beursdag overtroffen we al de omzet die we op de vorige editie aan het einde van de beurs hadden.

Volgens Koert is het succes van Groen-Direkt gebaseerd op een paar pijlers. "De belangrijkste is het vertrouwen van de klant, door kwaliteit van de handel, dienstverlening op maat en goede prijzen. En niet te vergeten de no-nonsens houding van het bedrijf."

Kamerplanten

Met de introductie van kamerplanten is er ook sprake van one-stop-shopping. Op de beurs kreeg deze nieuwe productgroep een prominente plaats. Groen-Direkt biedt via de webshop circa 1.500 items aan. Koert: "De one-stop-shopping draagt ook bij aan het succes. Het kunnen bestellen van kleinere aantallen is zeker voor tuincentra aantrekkelijk. Een paar duizend tuincentra uit Europa doet inmiddels zaken met ons."

Klanten kunnen tot eind maart op afroep hun gekochte handel laten bezorgen of ophalen. Alles overzichtelijk op 1 factuur geboekt. Vakgenoten benutten de beurs als een benchmark en veel exporteurs en lijnrijders gaven hun klanten zelfs een rondleiding. De voorjaarsbeurs en de najaarsbeurs zijn piekmomenten voor Groen-Direkt. Samen met de 30 monsterbeurzen die in het jaar georganiseerd worden blijft de formule groeien.