Creatie.
Creatie. Foto: IMP

Uit alle hoeken van de wereld

holland n Ongeveer zestig Nederlandse bedrijven nemen aan IPM ESSEN deel in de gemeenschappelijke stand van BIZZ Holland. De exposanten komen onder andere uit Boskoop, Opheusden, Venlo, Zundert en andere delen van Nederland.


Zij tonen de nieuwste sierheesters, struiken, meerjarige planten, waterplanten en straatbomen. Op alle beursdagen zijn er rondleidingen met gids. Die beginnen om 10 uur en 14 uur bij de informatiestand en laten de bezoekers de specialiteiten en nieuwe soorten van de exposanten zien.

Aanbod

Landen uit de hele wereld presenteren zich in Essen, waarbij elk land door het benadrukken van herkomstspecifieke items een eigen accent tracht te geven aan beurs. Dat levert een interessant aanbod op.

Kruiden

Israël schenkt aandacht aan de biologische teelt, hoge bomen en gemakkelijk te onderhouden en droogtebestendige planten.
Het land laat onder andere kruiden, meerjarige planten, groenten, citrus- en avocadoplanten in potten, mirte, sierheesters, judasbomen, trompetplanten, bloeiende planten, loofplanten en sterhyancinten zien.

Bonsai

Een van de centrale thema's van de Japanse stand is de hoge school van de Bonsai-kunst. Vier bedrijven zijn aanwezig, twee daarvan zijn plaatselijke Bonsai-groepen. Het motto van hun presentatie is "De schoonheid van de traditie".
Om de Bonsai-kunst ook voor de tuin toegankelijk te maken, worden naast de klassieke bonsais ook tuinbomen als macro bonsais gepresenteerd.

Citrusbomen

De Italiaanse exposanten zorgen traditioneel voor een mediterrane flair op de IPM ESSEN. De presenteren landspecifieke boomkwekerijproducten en sierplanten voor potten.
Een highlight is de Siciliaanse presentatie, die door het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ICE wordt georganiseerd. Hier presenteren dertien producenten vooral citroen- en sinaasappelbomen.


Snijbloemen

De Taiwan Floriculture Exports Association zet zich binnen de bloemteeltindustrie in voor een internationale coördinatie, een versterking van de export en een verdere ontwikkeling van de gemeenschappelijke interesses.
De beursdeelname is voor de vereniging een belangrijke bouwsteen voor haar presentatie en om inzichten te verkrijgen in andere markten.
Op stand worden snijbloemen zoals orchideeën, anthuriums of eustoma's gepresenteerd.

Live shows

Behalve productpresentaties zijn er ook floristen-shows. Op de Europese kampioensshow tonen Tamas Mezoffy, waarnemend Europees kampioen van de floristen, en de als tweede geëindigde Roman Steinhauer en Pirjo Koppi hun kunnen.
Tijdens de Duitse kampioensshow kunt u lentefrisse ideeën van vakmensen opdoen, wanneer de Duitse top-florist Stephan Triebe en zijn collega's floraal inspelen op het komende voorjaar.
Bezoekers maken in een onderhoudend programmaonderdeel kennis met nieuwe verkoopconcepten en bloemige creaties voor het komende seizoen.

Gratis app

Om het beursbezoek te vergemakkelijken is er een gratis app. Die bevat een uitgebreide lijst van standhouders en producten en een beschrijving van alle hallen en standplaatsen van de standhouders.
Door favorieten te selecteren, maakt de bezoeker zijn eigen persoonlijke planning. Dit handige hulpmiddel is te downloaden via de Google Play Store en de iTunes Store.

Inspiratie.
Noviteiten.
Behalve productpresentaties  zijn er ook floristen-shows.
Afbeelding