Trend Harmonie.
Trend Harmonie. Foto: tuinbranche

De tuintrends van 2017

presentatie n Tuinbranche Nederland, branche-vereniging VHG en Mooi-wat-planten-doen.nl presenteren dé tuintrends van 2017 op de beurs Tuinidee in 's-Hertogenbosch.

De tuintrends komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding. De tuinen bieden volop groene inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Emancipatie

In de geëmancipeerde tuin (foto beneden) keren thema's als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen. Wat betreft groen worden sierlijke tuinbloeiers als flox (Phlox), Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) gecombineerd met een robuuste beuk (Fagus) en klimop (Hedera). Andere plantcombinaties zijn de stoere winterheide met elegante Anemone blanda's.

Energie

De energieke tuin speelt naadloos in op de groeiende belangstelling voor gezondheid en wellness. In de energieke tuin wordt dit gevoel ook versterkt door krachtige vormen van bloemen en planten als duizendknoop (Persicaria), vuurpijl (Kniphofia) en wintergroene laurierkers (Prunus). Ook passend in de energieke tuin zijn buxus en laurier (Laurus) in bol- of kegelvorm.

Harmonie

Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin (foto boven). Planten als salie (Salvia), monnikskap (Aconitum), blauweregen (Wisteria) en het gestreepte siergras (Miscanthus) passen perfect in de deze tuin. Andere planten die voor blauwe accenten kunnen zorgen zijn Ridderspoor (Delphinium), gentiaan (Gentiana) en violen.

Tuinidee vindt plaats van 16 t/m 19 februari.

Trend Emancipatie.