Afbeelding
Foto: bk

Drentse lelieteler wint Zandwijk Prijs

duurzaam n De jaarlijkse Martien Zandwijk Prijs gewonnen door Hans van der Heijden, lelieteler te Vledder. Hij heeft deze prijs ontvangen voor zijn grote inzet voor verduurzaming van de lelieteelt.

Kees Stoop, voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen: "Van der Heijden heeft zich afgelopen jaar, zoals vele eerdere jaren, vol energie ingezet voor het verduurzamen van de lelieteelt. Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist ook omdat hij als voorzitter van Regionaal Onderzoek Lelieteelt (ROL) knokt voor verduurzaming van de hele sector.
Het onderzoek van ROL draagt in belangrijke mate bij aan kennisontwikkeling over verduurzaming van de lelieteelt. De inzet van Van der Heijden voor constructief overleg met omwonenden is ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs."
De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Martien was een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak.