Jaap-Jan Uittenbogaard op HET moment van bekendmaking van de winnaar TOP.
Jaap-Jan Uittenbogaard op HET moment van bekendmaking van de winnaar TOP. Foto: wilma van velzen

Mooie erkenning voor de bloembollensector

bijzonder n Wat het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs voor JUB Holland volgens Uittenbogaard eveneens bijzonder maakt, is dat zij het eerste bedrijf in de bloembollensector zijn dat deze wint.

"Het is daardoor niet alleen een mooie erkenning voor JUB Holland, maar voor de hele bloembollensector. Althans zo voelen wij dat. Omdat de sector al langer onder vuur ligt, is dit stukje positiviteit meer dan welkom.
We zijn er nog niet, maar op het gebied van verduurzamen heeft de bloembollensector de afgelopen jaren al meer slagen gemaakt dan men denkt.
Ook ons bedrijf gelooft in duurzaam en milieubewust telen en daarin lopen we graag voorop. Onder andere is JUB Holland MPS-gecertificeerd en zijn we mede initiatiefnemer van het certificaat Milieukeur."

Familiebedrijf

Bijzonder van de genomineerde bedrijven voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 is dat zij alle drie een succesvol familiebedrijf vertegenwoordigen.
Jaap-Jan Uittenbogaard vertegenwoordigt de vierde generatie bij JUB Holland. Samen met zijn broer Robbert en achterneven Frank en Dolph voert hij de directie en dan zijn er nog zo'n dertig betrokken medewerkers.
Het familiebedrijf ging in 1910 in Oegstgeest van start met het houden van vee en de teelt van groenten en bloemen. Al voor WOII kwam er een locatie in Noordwijkerhout bij.
Thans staat JUB Holland voor een modern en vooruitstrevend familiebedrijf dat zich toelegt op zowel de teelt als export van Bloembollen aan de Robijnslaan 43 in Noordwijkerhout, dat zich sinds het 100-jarig bestaan tevens hofleverancier mag noemen.
De bollenteelt is divers en omvat zo'n dertig verschillende soorten tulpen en vijftien soorten narcissen. Daarnaast legt JUB Holland zich toe op het broeien van een hoge kwaliteit snijtulpen en de veredeling van duurzame kwaliteitstulpen, waarvoor is aangesloten bij kwekersvereniging Remarkable.
De handel van JUB Holland is te verdelen in 'retail' en 'landscape'.

Taart namens het college.