Workshop/demonstratie van Rob Verlinden tijdens Tuinidee 2016.
Workshop/demonstratie van Rob Verlinden tijdens Tuinidee 2016. Foto: tuinidee

Beurzen energiek nieuw jaar in

Energie n Het nieuwe jaar geeft nieuwe energie. Dat geldt ook voor de sector. Na een mooi jaar wordt met vertrouwen uitgekeken naar 2017 en een nieuw tuinseizoen. Zeker in beurzenland.

In februari is er voor de consument Tuinidee, als voorschot op het buitenleven. Maar ook de vakbeurzen Plantarium en Groot Groen laten hun ambities al horen.

TuinIdee

Al 25 jaar hét toonaangevende tuinevent van Nederland. Uniek zijn de in eigen beheer aangelegde inspiratietuinen compleet met styling en herkenbare decors, waarin deelnemers kunnen participeren.
De 25-ste editie belooft feestelijk te worden met extra veel voorbeeldtuinen en bijzondere activiteiten.
Met TuinIdee Culinair en TuinIdee Exclusief zijn de afgelopen editie nieuwe dimensies toegevoegd.
In 2017 is er ook aandacht voor het buitenleven op TuinIdee Outdoor en de Klimaatbestendige tuin.
Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG en Mooiwatplantendoen.nl presenteren in samenwerking met LANDLAB dé tuintrends van 2017 op TuinIdee.
Ze komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding.


Plantarium

Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij kiest voor een nieuwe koers. "Onder de naam Plantarium 3.0 wordt de beurs hipper en het event een inspiratiebron op het gebied van groene toepassingen", aldus voorzitter Jan Willem Griep.
De nieuwe koers vertaalt zich in een nieuwe lay-out van de beurs, de organisatie van het eerste groene festival door en voor jongeren en de splitsing in drie vakdagen en één consumentendag.
De verkiezing Beste Idee Plantarium, afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd, krijgt een vervolg.
"Tijdens het groene festival worden jongeren,18-35 jaar, werkend en/of studerend in de groensector, uitgedaagd om hun eigen groene festival op Plantarium te organiseren", vertelt een enthousiaste Jan Willem Griep.
Ervaringen worden gedeeld met de Urban Greeners van Floriade 2022 die afgelopen september een 1e GROW festival hebben georganiseerd in Almere.
Het inschrijfformulier 'voor 1 dag festivalbaas' verschijnt vanaf januari op de website van Plantarium.

GrootGroenPlus

Vorig jaar bleek dat er behoefte was aan meer kennis(deling) over planten. Naar aanleiding daarvan werd het thema 'My Favourite Plant!' in het leven geroepen; een thema gericht op sortiment en kennisdeling.
Deelnemers kregen de mogelijkheid om aan te geven wat hun favoriete plant was en waarom.
De 26-ste beurseditie had een interactief karakter en dat is zowel door bezoekers, pers als door deelnemers als zeer positief ervaren. Voor de organisatie reden om hetzelfde thema in 2017 verder uit te diepen.
GrootGroenPlus zet wederom in op het aantrekken van meer internationaal vakbezoek.
Pakketreizen zijn weer beschikbaar, waarbij meer aandacht zal zijn voor maatwerk bij groepsreizen.
Daarnaast wordt opnieuw extra aandacht besteed aan de hovenier/tuinaannemer; zo zullen er meer toepassingen van de favoriete planten op de beurs verschijnen.

--------------------------------------------------------------- TuinIdee
-16 t/m 19 februari, 's Hertogenbosch

Plantarium
-23 t/m 26 augustus, Boskoop

GrootGroenPlus
-4 t/m 6 oktober, Zundert

----------------------------------------------------------------

Afbeelding