Michel van Bezeij in zijn winkel Bloomz in Rotterdam.
Michel van Bezeij in zijn winkel Bloomz in Rotterdam. Foto: michel van bezeij

Keten wordt wakker!

open brief

kwaliteit n Ik ben bloemist in Rotterdam, ik heb me de laatste weken weer groen en geel geƫrgerd aan de kwaliteit van onze handel voor de consument; het gaat om het bewaren van de handel, vooral bij hoogtijdagen.

Het is met Kerst, het is met Valentijndag, het is met Moederdag: wij bloemisten moeten de hoofdprijs betalen voor de producten.
Je verwacht toch ook mooie producten voor de consument, waar ze plezier van hebben, maar helaas het wordt maar bewaard en bewaard.
Ik weet dat het allemaal met het financiƫle plaatje te maken heeft, maar wanneer wordt deze keten wakker, de goede uitgezonderd.
Ik ben het hele jaar keihard aan het werk voor mijn winkel, maar ik kan u vertellen dat als ik er niets aandoe ik klanten kwijt raak. Er moet eens gekeken worden hoe producten er na een week uit zien.
Keten wordt eens wakker. We verliezen al zoveel aan de concurrentie om ons heen. Ik probeer de beste producten voor mijn winkel in te kopen en daar betaal ik ook voor, en mijn klanten ook, maar het is bij de bloemen niet zo dat als je veel betaalt, je ook de beste producten koopt. Dat is in andere branches wel, dus nogmaals groothandels, kwekers en toeleveranciers wordt wakker.
Jaag de consument niet verder van ons mooie vak vandaan. Ik doe m'n stinkende best voor mijn winkel. Denken jullie ook eens verder, dan alleen bezig zijn om de hoogste prijs te scoren met hoogtijdagen.
Door het te lange bewaren raken we uiteindelijk op deze manier nog meer klanten kwijt.
Ik krijg veel liever klanten in de winkel die zeggen dat de bloemen mooi hebben gestaan, in plaats van klachten over de kwaliteit.
Ik weet dat ik niet tegen de gehele keten op kan, maar heb hiermede getracht om een poging te wagen, want er wordt vergeten dat de consument uiteindelijk degene is waar het om gaat!

Michel van Bezeij
BloomZ, Rotterdam