Phalaenopsis: de Dromer.
Phalaenopsis: de Dromer. Foto: bbh

Vivian Reijs is dol op orchideeën

orchidee n Als ambassadrice van de campagne 'We feel better around orchids: show who you are' heeft de bekende TV-presentatrice en health coach Vivian Reijs het afgelopen jaar veel mensen om haar heen geïnspireerd met orchideeën.


Door Wilma van Velzen

"Ik ben dol op orchideeën en doe niets liever dan aan iedereen te laten zien hoe ik ze zelf het liefste zie", zegt Reijs. "Er zijn zoveel verschillende soorten. Bijzonder is dat ze allemaal een betekenis of gevoel oproepen. Dit maakt dat er altijd wel een past bij iemands persoonlijkheid. Alleen al om die reden verras ik mijn vrienden en vriendinnen graag met een persoonlijke orchidee."


Europese Unie

Toen Vivian Reijs vorig jaar benaderd werd om een jaar lang ambassadrice van de orchideeën in Nederland te zijn was zij verrast. "Ik heb altijd al iets met planten gehad en orchideeën passen heel goed bij mijn bewuste leefstijl. Vooral de opdracht om met orchideeën te laten zien wie je bent sprak mij aan.
Er zijn wel meer dan 25.000 soorten, van Cymbidium, Phaelenopsis, Miltonia en Vanda tot een exotische Zygopetalum. Dus keuze genoeg.
Niet onbelangrijk vond ik het eveneens dat de driejarige campagne wordt meegefinancierd door de Europese Unie en dat deze gericht is op meerdere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.
In deze landen zijn het mijn internationale collega ambassadrices die consumenten inspireren met orchideeën."


Social media

Het uitdragen van inspiratievolle orchideeën doet Reijs via haar website en social media. "Elke maand krijg ik andere soorten orchideeën aangereikt die ik een prominente plek geef in mijn interieur.
De enorme variatie soorten, vormen en kleuren verbaast mij steeds weer. Sommigen lijken net vlinders en zijn zo mooi dat ik daarvan meerdere in één grote pot cluster om er extra van te genieten. Weer andere soorten hebben zo'n bijzondere uitstraling dat ze als losse plant de perfecte sfeermaker zijn."


Hippe jonge mensen

Foto's van de orchideeën in haar interieur plaatst Reijs op haar website www.vivonline.nl/dol-op-orchideen-net-als/ en verspreidt ze via haar social media. "De vele enthousiaste reacties tonen aan dat er veel interesse is voor orchideeën.
Bij vrienden zie ik ze steeds vaker en vooral bij hippe jonge mensen zijn ze een geliefde woontrend. De nieuwere op bloesem lijkende soorten lenen zich met hun tere pastelkleuren goed om cadeau te geven bij de geboorte van een baby."
Terugblikkend op het afgelopen jaar zegt Reijs verrast te zijn over het toenemende aantal volgers op haar social media dankzij haar inspirerende sfeerideeën.
"Maar dat was ook de bedoeling. Hoogtepunten waren de prachtige foto-expositie tijdens de Internationale Dag van de Orchidee als onderdeel van de campagne.
Bijzonder leuk was het eveneens te ontdekken welke orchidee het beste bij mij past met de test 'Laat zien wie je bent' op www.orchitypes.eu.Ook de betekenis en achtergrond van de orchideeën worden daarbij belicht. Deze test deel ik met al mijn vrienden."


Ja-woord

Tot slot zegt Vivian Reijs in maart het ja-woord te zullen geven aan haar geliefde, Dirk Hoorn.
Vooruitlopend hierop verklapt zij dat voor de tafelversieringen gekozen is voor orchideeën. "Dat zijn immers mijn lievelingsplanten.

Ander goed nieuws is dat ik ook het komende campagnejaar ambassadrice van de Nederlandse orchideeën ben.

Meer orchideeënnieuws staat op www.orchidsinfo.eu"

Cambria: de Vernieuwer.
Dendrobium: de Denker.
Vivian Reijs en fotograaf Daniel Bruno Grandl op de orchideeën foto-expositie.
Afbeelding
Afbeelding