Lucas Vos | fotograaf ...
Lucas Vos | fotograaf ... Foto: Lucas Vos

Lucas Vos: 'Strategie FloraHolland lukt'

overtuigd n Eenduidigheid in zijn boodschap naar alle bij Royal FloraHolland betrokken partijen, ziet hij als belangrijk onderdeel van zijn baan.

Door Johan Bos

De onder zijn supervisie ontwikkelde strategie voor de veiling slaagt, voorspelt CEO Lucas Vos. "Daarvan ben ik overtuigd." Wat volgens hem niet betekent dat álle bedachte wegen erheen juist blijken. Maar die kunnen nog veranderen.

Logistiek kreeg hij van thuis mee. Zijn vader was mede-eigenaar van Stoomvaart Maatschappij Nederland, die 100 jaar bestond en in 1970 door fusie opging in Nedlloyd, later onderdeel van het Deense Maersk.
Via die route belandde Lucas Vos (49), die economie in Groningen studeerde, in Kopenhagen.
"Ik kwam na 20 jaar terug naar Nederland voor mijn gehandicapte zuster en mijn moeder", vertelt hij. Met echtgenoot Bart woont Vos nu in Amsterdam.
Van Aalsmeer uit, waar het hoofdkantoor wordt gesloopt en vervangen door een locatie met flexplekken, zorgde hij voor frisse wind in coöperatie en keten.

De Bloemenkrant sprak uitgebreid met Lucas Vos, Chief Executive Officer, de man die van Royal FloraHolland een moderne, toekomstbestendige veiling wil maken.


Lees verder op pagina 5