Afbeelding
Foto: Esdor

Goossens: 'Draag bij aan verandering'

ALV n "We zitten in een fase van grote veranderingen", zei voorzitter Jack Goossens van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland nog maar eens tijdens de ledenvergadering op 8 december.

En ook de leden verschillen volgens hem steeds meer van elkaar. "We zijn er te lang vanuit gegaan dat alles voor iedereen hetzelfde moet zijn."

Hij riep leden op om in de sessies over diverse programma's, onderdeel van de strategie 2020, mee te praten. "De veranderingen gaan nu wel heel snel, maar dat is voor een deel achterstallig onderhoud", zei Goossens. "Als RvC ondersteunen wij die snelheid. Nu is het moment voor alle leden bij te dragen aan de toekomst van de veiling. Wie nu niet aan de discussie deelneemt, kan er later te laat voor zijn."
Hij zei dat een deel van de leden de veiling wantrouwt. "Het vertrouwen van sommige leden is misschien beschadigd." Volgens hem wordt vaak emotioneel om meer transparantie gevraagd, wat voortkomt uit betrokkenheid bij de coƶperatie.
Maar voor een goede relatie zijn twee partijen nodig, zei hij: De veiling en de leden. Deelname aan de vele sessies in allerlei groepen, gericht op vele programma's is wat hem betreft noodzakelijk.

Lees meer over de ALV op pagina 3