Afbeelding
Foto: de barreveld

Nieuws in het kort

De Barreveld

voorloper n Kwekerij De Barreveld startte tien jaar geleden al met biologische gewasbescherming, waardoor het potplantenbedrijf een voorloper was in z'n sector.

De wetgeving rond chemische bestrijdingsmiddelen mag dan al steeds strenger worden, toch blijven berichten rond schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen de publieke opinie beroeren. Denk maar aan neo-nicotinoïden en bijensterfte.
Voor De Barreveld een goede reden om nog een versnelling hoger te schakelen in het terugdringen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen: "We leren elk jaar bij en schuiven steeds verder op in de richting van maximaal biologisch."
De Barreveld produceert een breed gamma sierplanten: kuipplanten, Aglonema's, Phlebodiums, Kerststerren, Hibiscus,... Naargelang de teelt is de productie seizoensgebonden of jaarrond.
De sierplanten worden gekweekt op vier verschillende vestigingen in Honselersdijk, tezamen goed voor 7 ha aan productieoppervlak. De firma pakt sinds kort uit met een nieuwe troef: planten die aan de strengste eisen voldoen qua afwezigheid van chemische residuen.
De markt vraagt steeds uitdrukkelijker naar zulke planten. Consumenten verwachten dat middelen die bijvoorbeeld schadelijk zijn voor bijen en hommels uit het productieproces geweerd worden.

Buildin' green

groen n Bouwen en ontwerpen van gebouwen gaat niet meer over vierkante meters en het wauw effect; de gebouwen van nu gaan over levensduur en gezondheid.

Gezonde materialen, gezonde planeet en gezonde mensen leveren gezonde terugverdienmodellen en gezonde medewerkersproductiviteit. Levend groen speelt hier niet alleen een rol bij de aankleding en de kleur, maar heeft ook daadwerkelijk een plek als het gaat over gezondheid.

Deze nieuwe kijk op bouwen wordt ook wel circulair bouwen, cradle to cradle of groen bouwen genoemd. Wat dat nu precies is, daarover gaat het congres Building Green. Georganiseerd door Into Green, een structureel samenwerkingsverband van VHG en VGB, twee groene brancheverenigingen.
Het congres vindt plaats op donderdag 2 februari 2017.
Meer informatie op: http://buildingreen.nl

Stadskantoor Venlo.